Lacrimi, emoții, bucurie și multe flori, toate la un loc, au făcut o atmosferă de sărbătoare joi,  3 iunie a.c. în sala de sport a Colegiului Naţional  ,,Doamna Stanca” din Făgăraș pentru absolvenții claselor a XII-a care și-au luat rămas bun de la corpul profesoral și de la colegii lor mai mici. Evenimentul a început la ora 10.00 cu imnul naţional, moment care a dat solemnitate festivităţii, apoi directoarea colegiului, prof.  Corina Drăgoiu, s-a adresat absolvenţilor şi participanţilor. A răsunat apoi imnul universitar ,,Gaudeamus igitur” cântat de elevii dirijați de profesorul Marcel Dobrea. Aşa cum impune obiceiul, s-a derulat predarea cheii şcolii de către absolvenţi către  de viitorii elevi ai claselor XII, moment ce  a creat o atmosferă profundă, de sensibilitate, nostalgie și bucurie odată cu pășirea în viață a ,,micilor oameni maturi”. În numele absolvenților au vorbit elevii Ana Taflan și Nicolae Steavu.

  • ,,Este tristețea despărțirii dar și bucuria unui nou început. Întrebarea ,,ce vrei să te faci în viață?” sună cu totul altfel pentru niște copii de 18 ani, pentru că v-ați maturizat și ați devenit niște ,,mici adulți”. Un pilon important este apartenența, să te simți important între colegi și în familie, cel de-al doilea pilon este scopul. Scopul este să-ți folosești puterea ca să-i slujești pe ceilalți, dacă ai un scop ai pentru ce trăi. Mai este puterea sensului, fericirea vine și pleacă. Când lucrurile sunt foarte rele sensul este unde vrei să te afli pentru a merge mai departe. Astăzi sunteți pentru ultima oară elevii noștri, o să vă gândiți la cât de frumoasă, cât de curată era sala de clasă. Dumneavoastră, stimați colegi, sunteți cei care le-ați marcat viața pentru a-și îndeplini țelul, dragostea de învățătură, dragostea de viață și dragostea de oameni. Promoției 2021 îi spunem ,,Felicitări!” și le doresc cât mai mult succes în numele meu, al colegilor mei și în numele părinților voștri. Veți pleca pe porțile Colegiului ,,Doamna Stanca” în drumurile voastre spre stele” a fost cuvântul adresat absolvenților de către directoarea Corina Drăgoiu.
  • ,,Suntem foarte fericiți că am reușit să facem festivitatea și că am oferit copiilor aceste momente care, pentru ei, sunt foarte importante. Este o generație frumoasă, capabilă să facă lucruri bune și să ducă viața înainte” a spus profesoara Paula Mănase, diriginta clasei XII C.
  • ,,Sunt emoționată că am terminat o etapă frumoasă din viața mea alături de oameni dragi, colegi și profesori. Le mulțumesc tuturor profesorilor noștri pentru îndrumări și încredere” a spus Ioana Rusu, elevă în clasa XII C.

Pentru proaspeții absolvenți ai Colegiului ,,Doamna Stanca” vor urma  emoțiile bacalaureatului, dar și cele date de necunoscutul vieții în drumul spre realizare. La CN ,,Doamna Stanca”  sunt  4 clase a XII-a cu 93  elevi. (Ștefan BOTORAN)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here