În clădirea Policlinicii din Victoria va funcţiona un centru medical privat începând din această săptămână. Pacienţii pot beneficia aici de consultaţii gratuite, dacă au bilet de trimitere de la medicul de familie. Serviciile medicale se oferă pentru  două specialităţi, diabet zaharat şi endocrinologie. Medicii care  vin la Victoria sunt dr. Hilma Ana Maria, medic diabetolog din Sibiu şi dr. Guşeilă Adriana Mihaela,  medic endocrinolog din Făgăraş.

  • ,,În momentul în care am venit primar, în prima săptămână, am primit o măsură de la Avocatul Poporului referitoare la lipsa unui medic diabetolog. S-a constatat că în oraşul Victoria există peste 400 de persoane care au fost diagnosticate cu diabet. Primele demersuri pe care le-am făcut au fost să caut un medic diabetolog. Am purtat discuţii cu un medic de la Sibiu şi unul de la Braşov, dar au eşuat din păcate. Ulterior am  discutat cu cei de la RMN Diagnostica cu care am ajuns la o înţelegere. Au venit cu o solicitare în consiliul local, în luna februarie 2021,  pentru închirierea unui spaţiu şi s-a aprobat. Din luna februarie a.c. şi până în prezent şi-au amenajat spaţiul şi au obţinut toate avizele şi acreditările pentru a intra în contract cu CAS Braşov. Singura condiţie  pe care am impuso a fost să aibă contrac cu CAS Braşov pentru medicul diabetolog şi endocrinolog.   Aşadar consultaţiile sunt gratuite dacă pacienţii vin cu bilet de trimitere de la medicul de familie. În toamnă sperăm să avem un laborator de analize, tomograf şi aparat de radiologie” a spus Camelia Bertea, primarul oraşului Victoria.

Centrul funcţionează la etajul clădirii, în fostul cabinet al medicului de familie Ioana Nascov, iar în perioada următoare se va extinde şi va ocupa spaţiul ambulanţei, tot de la etaj, unde vor fi amenajate spaţii pentru  mai multe cabinete medicale: cardiologie, neurologie, ortopedie-traumatologie, dermatologie, psihiatrie, urologie şi nefrologie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here