• Şedinţă de îndată pentru redeschiderea Spitalului Orăşenesc Victoria

Aleşii locali din oraşul Victoria au fost convocaţi din nou la o şedinţă extraordinară de îndată de către primarul Camelia Bertea  luni, 14 iunie 2021, începând cu  ora 7.30, pentru a completa HCL-ul adoptat  recent privind reînfiinţarea Spitalului Orăşenesc Victoria.  Primarul a cerut plenului să aprobe  structura organizatorică, organigrama, personalul, patrimoniul şi sursele de  finanţare pentru viitoarea unitate spitalicească.

  •  ,,A trebuit să facem această şedinţă extraordinară deoarece demarăm actele pentru  reînfiinţarea spitalului. De la Prefect  a plecat Hotărârea de Guvern, care a ajuns la Ministerul Dezvoltării, cel care iniţieză şi cere  avizele de la Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Justiţiei. Reprezentanţii   Ministerului Dezvoltării ne-au solicitat câteva acte suplimentare şi ne-au comunicat că hotărârea noastră de consiliu este destul de vagă şi trebuie specificat personalul de specialitate, patrimoniul, secţiile, faptul că spitalul este grevat de sarcini, că nu are niciun litigiu, că nu face obiectul niciunei retrocedări şi sursele de finanţare care vor fi.  Ne-au mai solicitat cărţile funciare pentru fiecare imobil în parte, pe etaje. Tocmai de  aceea refacem această hotărâre să fie conform cerinţelor. Toate aceste acte le voi duce la Prefectură şi la DSP  Braşov pentru legalitate şi apoi acestea vor ajunge la Ministerul Dezvoltării şi ulterior la Ministerul Sănătăţii’’ a spus Camelia Bertea, primarul oraşului Victoria.

Spital cu 77 de paturi

Conform propunerii,  Spitalul Orăşenesc Victoria va avea  50 de paturi spitalizare continuă şi 27 de paturi spitalizare de zi.

Spitalizare continuă

  •  compartiment de medicină internă- 14 paturi
  • compartiment de recuperare medicală- 10 paturi
  • compartiment boli cronice- 6 paturi
  • compartiment pediatrie- 8 paturi
  • compartiment îngrijiri paleative -12 paturi

Spitalizare de zi

  •  specialităţi medicale- 12 paturi
  •  pediatrie -2 paturi
  •  oncologie medicală-3 paturi
  • specialităţi chirurgicale- 4 paturi
  • gastroenterologie- 4 paturi din care unul ATI/SPA
  •   ATI/ SPA- 2 paturi

8 medici vor presta la noul spital

Personalului de specialitate al unităţii sanitare va fi format din  8 medici, 16 asistente medicale, 6 infirmiere, 4 îngrijitoare, 4 registratori medicali, 4 chinetoterapeuţi, un profesor de educaţie fizică, 2 maseuri, 2 muncitori calificaţi, un farmacist şi un asistent de farmacie. Unitatea va avea şi personal auxiliar format din: manager, director financiar, contabil, consilier achiziţii, consilier resurse umane, magazioner şi un preot.

  • ,,Ca sursă de finanţare pentru unitatea sanitară vom avea bugetul de stat, în baza contractelor de servicii medicale încheiate cu Casa de Asigurări de Sănătate, iar ca venituri proprii  ale spitalului contăm pe sumele încasate pentru serviciile medicale, donaţii şi sponsorizări. De la bugetul de stat se vor  acoperi cheltuielile salariale, iar de la bugetul local se vor finanţa cheltuielile legate  de  utilităţi, administrare şi funcţionare, bunuri şi servicii, investiţii, reparaţii capitale, consolidare, extindere, modernizare şi dotări cu echipamente medicale” a explicat primarul Camelia Bertea.

Scurt istoric

Clădirea spitalului a fost construită în 1980 şi a fost dată  în folosinţă cu o capacitate de 200 de paturi.   A funcţionat timp de 31 de ani, până în 2011, când   prin HG nr. 807 din 10 august 2011 s-a desfiinţat.  Din anul 2011 până în luna mai 2021, unitatea medicală a funcţionat în baza unui conract de asociere dintre  Consiliul Local Victoria şi  SC SAM Servicii Avansate Medicale SRL.  La 31 mai 2021, Clinica Paltin a închis activitatea de la Victoria. (Carla TATU)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here