Cea mai mare medie la examenul de Bacalaureat de la şcolile din Făgăraş şi Victoria, 9,81,  a fost obținută de o elevă care a absolvit Colegiul Național ,,Radu Negru”. Maria Cucu, elevă eminentă a  colegiului,    a absolvit profilul de matematică-fizică,  obținând în fiecare an premiul I. ,,Maria Cucu a obținut la finalul ciclului liceal titlul de elev emerit al Colegiului Național ,,Radu Negru”. S-a evidențiat ca fiind o elevă deosebită, manifestând aptitudini deosebite pentru cunoașterea formală şi informală. S-a implicat de-a lungul timpului în activități de voluntariat și a obținut rezultate deosebite la concursurile la care a participat. De curând, eleva a obținut Bursa de Excelență oferită de Fundația Comunitară Țara Făgărașului, în parteneriat cu membrii GRASP Milano, iar acest rezultat la examenul de Bacalaureat nu este decât o nouă confirmare a muncii și implicării dovedite de-a lungul anilor. În calitate de profesor de limba română al clasei, nu pot decât să mă bucur pentru acest rezultat de 10 la Limba Română în cadrul examenului de Bacalaureat. Este într-adevăr un elev emerit, extrem de conștiincioasă, focusată pe studiu și extrem de determinată. Este un exemplu de elev care, cu siguranță, își va împlini visul. Mă bucur că am avut șansa să lucrez cu Maria și-i urez să se înalțe pe cele mai înalte culmi ale cunoașterii” a spus Maria Racu, directoarea Colegiului Național ,,Radu Negru” din Făgăraș.

Profesoara Marcela Ionuț:,,Este o elevă harnică”

Maria a fost atrasă în mod deosebit de materiile profilului real, iar media de la examenul de bacalaureat este o recunoaștere a efortului constant pe care l-a depus în cei patru ani de liceu. ,,De la bun început m-a impresionat prin intențiile ei în a învăța, creativitatea ei în rezolvarea problemelor propuse și atenția acordată la fiecare lecție. Este o elevă harnică, iar rezultatele obținute la fiecare final de an au fost confirmarea. Un alt aspect demn de menționat este faptul că și-a făcut întotdeauna timp pentru a-și ajuta colegii atunci când au avut dificultăți în înțelegerea lecției sau în rezolvarea temelor. În afara sălii de clasă, Maria s-a implicat în activități care au contribuit la dezvoltarea ei personală. De asemenea, a fost foarte implicată în activitățile pe care le-am organizat cu clasa, eu fiind și dirigintele clasei ei. Ea caută în mod constant feedback constructiv, astfel încât să își poată îmbunătăți constant abilitățile, ceea ce este o calitate rară și impresionantă la un elev. Am de asemenea convingerea că orice activitate pe care o va întreprinde va fi tratată cu maximă seriozitate” a spus profesoara Marcela Ionuț.

Nota 10 la fizică

Ioan Bogdan, profesor de fizică și fost director al Colegiului, a precizat: ,,Mulțumesc că la finalul carierei de profesor de fizică am reușit să întâlnesc un elev atât de serios și de muncitor, care a meritat cu prisosință nota 10 la proba de fizică a examenului de bacalaureat. În spatele acestui rezultat deosebit stă o muncă depusă pe parcursul celor patru ani, aceeași muncă care se regăsește și în spatele rezultatului care a ajutat-o să devină șefă de promoție a Colegiului Național ,,Radu Negru”. După 47 de ani de activitate în învățământ pot aprecia că munca și seriozitatea dau roade, ca și în cazul Mariei și sunt convins că este un moment de mândrie și pentru familia care a susținut-o şi care s-a implicat activ în educarea ei”.

 Excelează la limbi străine

De-a lungul anilor de studiu, eleva a obținut mai multe certificări lingvistice, DELF la limba franceză, Cambridge English Qualifications la limba engleză, precum și IC3 Digital Literacy Certification la evaluarea competențelor digitale. De asemenea, a participat la diferite concursuri și competiții unde a obținut rezultate foarte bune. ,,Toate aceste rezultate dovedesc un potențial intelectual ridicat, dublat de o mare putere de muncă, consecvență în atingerea obiectivelor propuse, ambiție, spirit de echipă și, nu în ultimul rând, sensibilitate și empatie față de semeni” a spus profesoara de limba franceză Monica Megelea.

Pasiune pentru creativitate

Maria Cucu spune că are pasiuni diverse, printre care lectura, voluntariatul și sportul și că dorește pe viitor să se implice în cauze sociale și în educarea noii generații.  ,,Mă bucur de acest rezultat, care este o recunoaștere a efortului depus de-a lungul acestor ani. Dar aceasta este doar un pas în împlinirea visurilor mele. Doresc să urmez cursurile Facultății de Construcții din Cluj-Napoca, specialitatea Inginerie Civilă. Consider că astfel voi putea îmbina informațiile teoretice cu creativitatea. Mulțumesc și pe această cale profesorilor care m-au pregătit și familiei. Știu că rezultatul meu reflectă și implicarea cadrelor didactice și a celor apropiați”. (Ștefan BOTORAN)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here