IPS Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului, s-a aflat duminică, 11 iulie a.c.,  în mijlocul credincioșilor făgărășeni din cadrul Parohiei Făgăraș-Gară unde a slujit Liturghia Arhierească împreună cu un sobor de preoți. Evenimentul a început la ora 9.00, cu Sfânta Liturghie în cadrul căreia a fost hirotonit în treapta preoției absolventul de teologie Moga Florin Adrian,  iar Claudiu Clapa a fost făcut diacon. Ierarhul a lăudat lucrările de la biserica cu hramul ,,Sf. Apostoli Petru și Pavel” începute cu câţiva ani  în urmă prin străduința preotului paroh Adrian Precup. La sfârșitul slujbei I.P.S. Laurențiu a adresat un cuvânt de învățătură credincioșilor care au asistat la Sfânta Liturghie și i-a conferit inginerului Gheorghe Greavu Ordinul ,,Andrei Șaguna”.

  • ,,Am o datorie sfântă, ca să mă îngrijesc și de cele pământești, și de cele trupești. Atunci când grija devine o obsesie nu sporesc ceea ce am peste necesar pentru a dărui și altuia. Când îți câștigi hrana îi mulțumești lui Dumnezeu atunci când înmulțește darurile tale dăruind și altora. Dacă am fi puțin obiectivi și am deschide dulapurile cu cele necesare, ne-ar mai trebui două vieți. Când ai fără să dăruiești, acest lucru duce la plăcere, plăcerea duce mai departe la obsesie și la mândrie. Sunt două secrete ale îmbrăcămintei: dacă nu te jenează și dacă nimeni nu se sesizează. Nădejdea în ajutorul lui Dumnezeu este un echilibru al vieții noastre. Să ne îngrijim cu înțelepciune și de darul pe care ni-l dăruiește Dumnezeu pentru a-l înmulți în Biserica Lui. Dacă noi căutăm Împărăția lui Dumnezeu și Dreptatea Lui, atunci nu ne speriem și avem nădejde că ceea ce am făcut pe pământ va deveni pentru noi o mărturie dincolo. Când ne rugăm să mai trăim, trebuie să avem o motivație, aceea de a ne mântui” a spus Mitropolitul Ardealului.

Evenimentul s-a încheiat cu o agapă la care au fost invitați cei care au slujit și oamenii care au contribuit la bunul mers al parohiei. (Ștefan BOTORAN)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here