Datorită faptului că avem posibilitatea de a călători și comunica cu oameni din mai multe țări, cunoașterea unei limbi străine devine pur și simplu necesară.

Limba germană este a doua cea mai vorbită limbă străină pe continentul european. Țări precum Germania, Austria, Luxemburg și Elveția vorbesc în principal limba germană. De asemenea, în Liechtenstein, nordul Italiei, estul Belgiei, Olanda, Danemarca, estul Franței, Polonia, Republica Cehă sau România, limba germană este una dintre limbile recunoscute ale minorităților. Acest lucru deschide orizonturi largi, precum și o piață a muncii vastă și plină de oportunități pentru vorbitorii acestei limbi.

Învățarea unei limbi străine, indiferent de vârsta la care începeți să v-o însușiți, are o serie de beneficii cognitive, precum dezvoltarea de noi zone din creier – cu cât înveți mai multe limbi străine, cu atât se dezvoltă mai complex anumite zone din creier. Mai mult, însușirea unei limbi străine îmbunătățește capacitatea de memorare și de atenție.

Din dorința de a contribui la dezvoltarea mediului germanofon din România, a fost înființată Asociația Gutenberg – cea mai mare comunitate și rețea de tineri vorbitori de limba germană din România, însumând peste 160+ de proiecte și programe educaționale în 12+ ani de activitate. Datorită interesului ridicat și a cererii crescute pentru oportunitățile de formare și dezvoltare profesională, au fost dezvoltate programe educaționale care au drept elemente comune limba germană și educația non-formală, pentru toate categoriile de vârstă și pe diferite nivele lingvistice, în cadrul a două inițiative complementare de tip start-up:

– Centrul Gutenberg (www.invatagermana.ro): cursuri de limba germană pentru adulți și companii;

– Centrul Didacto (www.didacto.ro): cursuri și activități educaționale în limba germană pentru copii.

Ce beneficii aduce cunoașterea limbii germane?

Comunității Gutenberg, limba germană i-a oferit oportunitatea de a organiza proiecte de tineret, programe de formare, tabere educaționale, de a beneficia de multe oportunități de învățare și de a întâlni mulți oameni faini, care au și ei deschidere către educație făcută altfel și către alte mentalități. Mai mult, de-a lungul timpului am descoperit care este și plus valoarea pe care limba germană o aduce pentru carieră și piața muncii.

Adulții care dețin cunoștințe de germană au un avantaj competitiv, atât pe piața muncii din România, cât și pe piața muncii din regiunea D.A.CH. (Germania, Austria, Elveția). De asemenea, cunoștințele de limba germană vă poate asigura o poziție mai înaltă, un salariu mai mare și șanse mai ridicate la angajare.

Copiii pot beneficia de oportunitățile pe care le aduce cunoașterea limbei germane încă de la vârste fragede. Aceștia au acces la unități de învățământ de calitate, atât în țară, cât și în străinătate. De asemenea, aceștia au posibilitatea de a participa la programe extracurriculare, burse, schimburi de experiență și multe altele.

Adulții pot învață limba germană la Centrul Gutenberg

Centrul Gutenberg este o inițiativă marca Gutenberg care sprijină adulții în procesul de învățare a limbii germane, prin cursuri online și resurse educaționale, care le vor oferi o experiență de învățare completă și cât mai interactivă. De această experiență s-au bucurat deja cei peste 400 de cursanți ai Centrului Gutenberg.

Cursurile pe care le desfășoară Centrul Gutenberg sunt organizate în mod clasic, unde atenția este pusă pe învățarea limbii germane după încadrarea în standardele lingvistice europene. De asemenea, pentru punerea în practică și pentru exersarea cunoștințelor dobândite, se organizează ateliere conversaționale cu vorbitori nativi de limba germană.

Cursurile și atelierele au loc online și am descoperit că acest mediu are o serie întreagă de avantaje: costuri mai scăzute și posibilitatea de participare la cursuri din orice loc. Dacă nu ai încă experiența învățări
i în mediul online, Centrul Gutenberg îți pune la dispoziție posibilitatea de a participa la un curs introductiv de germană 100% gratuit.

Centrul Didacto oferă copilului tău cele mai calitative experiențe educaționale în limba germană

 

 

 

 

 

Centrul Didacto este o altă inițiativă marca Gutenberg, dar care se axează pe sprijinirea copiilor în procesul de învățare a limbii germane. Didacto oferă copiilor experiențe educaționale calitative, online și offline, iar misiunea tuturor programelor concepute este de a crește generații de copii încrezători că vor ajunge acolo unde își propun.

Activitățile online includ organizarea de cursuri și ateliere conversaționale de limba germană pentru copiii cu vârste cuprinse între 8-14 ani, cu orice nivel de germană (începător, intermediar și avansat). Iar activitățile offline au loc vara și iarna, sub forma taberelor de germană de zi în Cluj-Napoca sau cu cazare la munte, având tematici diverse.

Pentru a te convinge și tu de calitatea programelor educaționale pe care le oferă Centrul Didacto participă la sesiuni gratuite demonstrative, unde copilul tău va descoperi că poate să învețe cu plăcere limba germană, va descoperi modul și instrumentele de predare, se va evalua dinamica grupului și  nivelul de germană al copiilor participanți.

 

Vă invităm să învățați limba germană prin intermediul programelor Gutenberg, în cel mai interactiv și plăcut mod!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here