Firma de construcţii Con-A a început lucrările la  podul de peste râul Olt de la Voila cu decopertarea părţii carosabile.  Încă de luni, 20 septembrie a.c., când a fost închisă circulaţia, traficul a fost mutat din nou pe şoseaua ocolitoare amenajată pe drumul comunal, DC 4 A,  ce trece prin zona barajului de la Dridif.  ,,Am decopertat stratul asfaltic de pe pod, urmând să lucrăm la mutarea utilităţilor pe structură metalică. Proabil în acest an vom demola şi podul. Podul nou va fi construit pe amplasamentul celui vechi” a spus   ing. Zaina Bruno,   adjunctul şefului de şantier.

Investiţie de peste 600.000 lei

În şedinţa CL Voila desfăşurată vineri, 24 septembrie a.c., consilierii locali au analizat propunerea primarului Gheorghe Osalciuc de a asfalta DC 4A,  care  a preluat traficul de pe DJ 104A. ,,Va fi o investiţie din bugetul local care se ridică  la 654.280 lei fără TVA, conform unei oferte. Vrem să punem un strat de uzură de  6 cm pentru a se putea circula în condiţii normale. Fiind o investiţie şi nu doar reparaţii, vom urma toate procedurile legale, studii, avize, autorizaţii, licitaţie. Drumul a fost amenajat pentru acest scop, dar traficul greu, de peste 10 tone, a afectat structura, caz în care se impune o astfel de investiţie. În această primă discuţie din plen, consilierii locali au fost de acord cu această investiţie” a spus primarul comunei Voila.

Investiţie  de peste 15 milioane de lei

Investiţia  ,,Pod peste râul Olt pe DJ 105 la km 0 plus 660, în localitatea Voila”, cu termen de finalizare 28 de luni,  are valoarea de 15.656.698,36 lei, din care  14.422.685,20 lei sunt fonduri  provenite  prin PNDL, iar diferenţa de 1.234.013,16 lei este  asigurată de CJ Braşov.  Lucrările presupun demolarea podului situat pe Drumul Judeţean 105 şi construirea unui pod nou, cu o lungime de 93,95 metri şi o lăţime de totală de 13,50 metri. Vor fi executate lucrări de refacere a albiei Oltului în amonte şi în aval, vor fi construite rampe de acces, va fi amenajat drumul, vor fi deviate reţelele de utilităţi din amplasament, urmând a fi refăcute utilităţile pe noua structură. Amplasamenul pentru construirea podului a fost predat la sfârşitul lunii ianuarie 2021 către  firma care a câştigat licitaţie, respectiv SC Con-A SRL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here