Spitalul Orășenesc Victoria își deschide porțile la jumătatea lunii octombrie 2021.  Primarul orașului Victoria, Camelia Bertea,  a declarat în ședința ordinară a Legislativului din luna septembrie a.c.,  că în data de 14 octombrie a.c., la ora 12.30, de Sfânta Parascheva, va avea loc deschiderea spitalului. Tot atunci vor fi internaţi şi primii pacienţi  în cele cinci secții care vor funcționa.

  • ,,Împreună cu managerul și consiliul de administrație al Spitalului Orășenesc Victoria am preconizat că vom deschide spitalul în data de 14 octombrie 2021,  la ora 12.30, de Sfânta Parascheva. În acest context, o să pornim la drum cu spitalizare continuă,  spitalizare de zi și cabinete pe Ambulatoriu. În prezent avem medici pentru următoarele specializări: urologie, neurologie, chirurgie, boli interne, pediatrie, ginecologie și fizioterapie, majoritatea lor sunt din Sibiu. În principiu, pentru cele cinci secții care vor funcționa cu spitalizare continuă avem medici și sunt acoperite și serviciile de  gardă. Pentru cabinetele din Ambulatoriu mai avem nevoie de medici pe partea de edocrinologie, diabetologie, cardiologie și ORL, dar  în continuare căutăm  medici pentru specializările respective”, a spus Camelia Bertea, primarul orașului Victoria

Fără cazare şi navetă decontată de primărie

Pentru a lucra la spitalul din Victoria, unii medici au solicitat să fie cazaţi,  iar alții să le fie decontată naveta.   ,,Nu le putem oferi  locuințe de serviciu în condițiile solicitate de ei și nici nu le putem deconta naveta ca să vină la Victoria. Această problemă este spinoasă, în momentul în care  asigurăm naveta unui medic,  deontologic și moral este să procedăm la fel pentru toți angajații, altfel se creează un precedent.  La ora actuală  medicii au salarii mari și cred  că își pot permite să facă naveta zilnic la Victoria. Salariile în sistem sunt foarte mari și dacă sunt completate cu gărzi atunci vor câștiga și mai mult” a explicat primarul orașului.

Proiectul pentru Amblatoriu, un milion de euro

  • ,,Încă nu avem aparatura necesară pentru toate secțiile, iar din bugetul local nu ne permitem să achiziţionăm aparatură medicală. Pe de altă parte, cetățenii trebuie să înțeleagă că nu putem deschide spitalul și de mâine se vor face intervenții chirurgicale.   Vom depune proiecte pe PNDL pentru partea de Ambulatoriu, pentru  stația de oxigen și pentru eficientizare spital. Acum lucrăm la studii de fezabilitate, caiete de sarcini  și în următoarele zile voi propune legislativului încă o rectificare de buget pentru aceste documentaţii, care sunt necesare pentru aceste proiecte. Pot spune că în doi ani de zile vom avea aparatură medicală în Ambulatoriu de un milion de euro. Treptat, treptat toate aceste lucruri se vor întâmpla”, a mai spus Camelia Bertea, primarul orașului Victoria.

Donații de peste 100.000 euro pentru spital

Toate lucrările executate în spital s-au făcut cu muncă voluntară, iar firmele din oraș au achiziționat aparatură medicală, mobilier de bucătărie, frigidere, mașini de spălat vase și au amenajat camera de joacă pentru copiii internați la secția de pediatrie.

  • ,,Foarte multe probleme am identificat la spital, deși la prima vedere totul părea extraordinar, curat, zugrăvit. Am avut surpriza să constatăm că rășina turnată pe pardoseală la etajul III a început să crape. Această problemă am identificat-o la jumătate dintre saloanele de la etajul III și a trebuit turnată o altă șapă.  La băi a fost neboie să înlocuim tot. La etajele I și III s-au executat lucrări la geamurile termopane care erau fixe. S-a  muncit foarte mult în spital. Au fost introduse cabluri pentru  telefon și internet în toată clădirea, în fiecare salon. Aici s-a lucrat și 12 ore pe zi. Dacă se plăteau toate aceste lucrări erau  zeci de mii de euro.  Din bugetul local nu ne-am permis aceste  reparații. SC Purolite a donat suma de 73.000 de euro pentru aparatura medicală de la secția de fizioterapie. Saga a donat 30.000 lei pentru mobilier, frigidere, mașini de spălat vase. Maxam a donat două frigidere și două mașini de spălat vase. Carmolimp a donat mobilier pentru o bucătărie și vase. Floropolimeri a donat mobilier pentru o bucătărie. Iar din  inițiativa cetățenească s-au strâns câteva mii de euro, banii folosiți pentru două băi, uși și geamuri” a prezentat primarul Camelia Bertea în plenul CL Victoria.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here