Alertă alimentară în cazul a două produse de panificaţie  comercializate în reţeaua Auchan România.  Potrivit Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), drojdia folosită era contaminată cu oxid de etilenă.

E vorba de o alertă datorită identificării în drojdie lichidă a oxidului de etilenă. Această drojdie lichidă a fost introdusă în compoziția pâinii. Drojdia provine din alt stat membru, iar ca urmare a analizei de risc s-a constatat că au fost fabricate și comercializate 14 loturi de pâine în toate lanțurile de supermarketuri din România. Din cele 40.000 de bucăți care au ajuns în acest supermarket, 10.000 au fost vândute, restul au fost retrase înainte de a ajunge la raft. Există în Europa un sistem rapid de alertă și am fost notificați că a fost identificat un adititv contaminat cu oxid de etilenă. E potențial cancerigen, dar în aceste produse cum e cazul pâinii, înghețatei, în urma analizei nu s-a identificat în aceste produse, pentru că cantitatea este infimă fiind nedetectabilă”, transmite ANSVSA.

Autoritatea a transmis în 8 ocotombrie o alertă alimentară referitoare la două produse de panificație vândute de Auchan pe 6 octombrie 2021, conform ziare.com. Auchan România atrage atenția consumatorilor să nu consume produsele Bagheta French 300 grame și Demi Bagheta French 110 grame, achiziționate în data de 6 octombrie 2021 din cele 34 de magazine din rețeaua sa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here