Campania EcoAtitudine, care se desfășoară la nivel național, alături de cele mai importante instituţii ale statului care activează în domeniul protecţiei mediului, îşi propune schimbarea unor mentalităţi care să determine atitudini eco. La nivelul județului, campania este susținută de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ISO Mediu Brașov şi  a început cu orașul Râșnov. Mai exact, în toate sălile de clasă din cadrul școlilor din oraș au fost amplasate coșuri speciale pentru reciclarea hârtiei și a plasticului. Astfel, copiii vor fi învățați cum să recicleze corect deșeurile și cum să aibă o atitudine eco. Cu sprijinul copiilor, tinerilor, ecovoluntarilor, campania va angrena instituţiile publice și private pentru a construi împreună temelia unei societăți responsabile în spiritul celor 3R: reducere, reutilizare, reciclare.

Obiectivul principal al campaniei 

  •   Implicarea instituțiilor publice responsabile și a comunităților locale (ADI- uri, Primării, Școli, Operatori Economici, Cetățeni, Elevi, Profesori) în activitati menite să protejeze mediul înconjurător, pornind de la informarea cetățenilor până la acțiuni concrete de selectare a deșeurilor, de transport și reciclare.
  •    Implicarea activă a elevilor, profesorilor și locuitorilor din localitățile înscrise în proiect, în activități de voluntariat privind protecția mediului.
  •   Creșterea nivelului de informare și conștientizare cu privire la problematica colectării selective și reciclării deșeurilor în rândul elevilor și responsabilizarea acestora prin implicarea activă într-o competiție pozitivă.

Cum sunt atraşi copiii în campanie

În ceea ce îi privește pe copii, campania de conștientizare a fost structurată pe ideea de super eroi. Fiecare tip de deșeu reciclabil are la bază un super erou care îi ajută pe micuți să arunce deșeurile selectiv. Astfel, elevii vor învăța mult mai ușor cum să proteje mediul înconjurător.

  • ,,Această acțiune este în strânsă legătură cu prima acțiune din cadrul campaniei, de această dată este întărit un concept deja binecunoscut – puterea exemplului. Considerăm că obiceiul fiecăruia dintre noi de a recicla acasă, la școală, la birou, adoptat și de cei din jur, prin puterea exemplului, va multiplica rezultatele reciclării.  Astfel, vom livra recipiente de colectare selectivă a deșeurilor reciclabile în conformitate cu informațiile puse la dispoziție de către Participanți ( Școlile din județul Brașov), Această acțiune este menită să susțină respectarea prevederilor legislative în vigoare, legate de colectarea separată” a explicat Liviu Butnariu, preşedintele Asociaţiei ISO Mediu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here