•  Juristul Primăriei Hârseni,  suspendat din funcţie  pentru 2 ani

  •   Consilierii locali de la Hârseni, întruniţi în şedinţă ordinară, au stabilit tarifele la salubritate

Cnsilierii locali de la Hârseni s-au întrunit în şedinţă ordinară vineri, 29  octombrie 2021, cu o ordine de zi formată din 16 proiecte de hotărâre.  După prezentarea proiectelor şi dezbateri pe marginea lor, toate au primit votul aleşilor locali.

 Noi tarife la salubritate

Un proiect de hotărâre a vizat serviciile de salubritate din comună care sunt realizate de SC Salco Serv SA din Făgăraş în baza unui contract semnat în 2008, valabil 20 de ani. Comuna Hărseni a stabilit ca taxa de salubritate  să fie de 10 lei/persoană/lună pentru deşeurile menajare, iar pentru deşeurile selectate, 8 lei/persoană/lună. ,,Este tariful pe care-l pot plăti localnicii şi pe care l-au propus la adunarea generală organizată la Copăcel. Chiar dacă Salco Serv a propus 15 lei/persoană/lună, nu vom accepta acest tarif. Dacă tarifele stabilite de CL Hârseni nu vor fi acceptate de operatorul de salubritate, vom rezilia contractul” a declarat primarul comunei Hârseni, Daniel Dâmboiu.

Modernizarea drumurilor

Modernizarea unor drumuri comunale cu finanţare prin programul naţional ,,Anghel Saligny” a primit votul consilierilor locali. Este vorba despre drumul ce leagă DJ 104 A şi DC 69, dar şi o porţiune din DC 169 A de 1,8 km, de pe Valea Sebeşului până la staţia de tratare de la Lărguţa. Tot prin acelaşi program va fi finanţat proiectul de realizare de rigole, podeţe şi trotuare în localităţile Mărgineni, Hârseni şi Sebeş. ,,Şi drumul de pe Valea Sebeşului de 5 km  va fi modernizat iar   lucrările vor începe în primăvară cu altă sursă de finanţare. De asemenea, avem proiectul de la Măliniş, unde  vom realiza reţea de apă, canal şi asfaltare” a mai spus primarul Dâmboiu.

Dotări pentru şcoală şi burse pentru elevi

La Şcoala Gimnazială  Hârseni unde sunt înscrişi 208  din toată comuna se vor acorda burse, suma totală alocală la rectificarea bugetară a fost 14.000 lei. O sumă de 17.720 lei a fost alocată de la bugetul local pentru achiziţionarea unui copiator şi a 4 laptopuri pentru şcoala din comună. ,,Pentru şcoală  avem un proiect european  depus încă din noiembrie 2020 în valoare de 360.000 de lei evaluat cu 98 punte  prin care vom dota unitatea de învăţământ cu tablete, table interactive şi laptopuri. Tot în privinţa şcolii, vom intabula clădirea şcolii din Mărgineni pe primărie pentru a putea obţine finanţare pentru reabilitarea acesteia. Sunt multe clădiri în comună care nu sunt intabulate, primăria, dispensarul, şcoala, căminul cultural” a adăgat primarul Daniel Dâmboiu.

Juristul s-a suspendat doi ani

Comuna Hârseni se află în impas în privinţa fondului funciar. Nici 50% din proprietarii de terenuri nu şi-au primit titlurile de proprietate, caz în care au dat în judecată Comisia locală de fond funciar şi au cerut despăgubiri. Nu mai puţin de 52 de procese sunt pe rol la instanţele judecătoreşti, iar din bugetul local dispar sume importante de bani pentru proprietarii afectaţi. ,,Plătim sume de bani pentru că ani de zile nu s-au împărţit terenurile şi nu s-au eliberat titluri de proprietate. În ultimele 2 zile am plătit câte 11.000 lei, 9000 lei şi 12.000 lei unor localnici care au câştigat procesele. Primăria are jurist pe Laurenţiu Pop, dar acesta s-a suspendat 2 ani, alegând  să reprezinte un sindicat în defavoarea postului de la primărie. Vom angaja o casă de avocatură care să ne reprezinte în cele 52 de procese aflate pe rol” a mai spus primarul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here