Un pescar din Făgăraş, care se afla la pescuit pe Olt, în zona barajului de la Olteţ, luni, 15 noiembrie a.c., în jurul orei 14.00,  a observat  pe luciul apei că este amplasată o plasă de pescuit. Bărbatul a sesizat telefonic AVPS Făgăraş. Au ajuns la faţa locului doi reprezentanţi de la AVPS cu o barcă pneumatică încercând să scoată plasa din apă.

,,Se pare că plasa este foarte mare, iar cei de la AVPS o vor scoate foarte greu din apă. Este o sfidare faţă de noi, pescarii, ceea ce fac astfel de oameni. De câţiva ani de când vin aici la pescuit sunt probleme. Din an în an scoatem tot mai puţini peşti din cauza braconierilor. Nici nu ştiţi că peştele prins de aceşti oamerni cu plasa se vinde şi la Braşov şi la Sibiu, este o întreagă reţea” a spus pescarul care a făcut sesizarea.

Poliţiştii care au ajuns la faţa locului spun că fapta este infracţiune şi dosarul penal  va ajunge în atenţia procurorilor.

  • ,,Pescuitul electric şi deţinerea aparatelor şi dispoztivelor care distrug resursele acvatice vii prin curentare este infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani” prevede OUG 23/2008.

AVPS Făgăraş recomandă pescarilor şi altor persoane să sesizeze autorităţile ori de câte ori sunt martori la ilegalităţi. De asemenea, le cere să nu cumpere peşte de la persoane neautorizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here