Actorul Marius Manole a   decis să returneze medalia cu care a fost decorat de către președintele Klaus Iohannis în 2016, Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler.Decizia sa vine ca urmare a alianței politice dintre PSD și PNL. Manole susține că președintele României face acum cel mai mare rău acestei țări. Anunțul a fost publicat pe pagina sa de facebook. Redăm mai jos textul integral al actorului:

Am decis să înapoiez decorația Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, cu care am fost decorat în 2016 la Palatul Cotroceni, din partea Președintelui României. L-am votat pe președinte și țin minte noaptea în care a fost ales.

Ce mare bucurie era pe străzi că în sfârșit PSD-ul nu mai putea face rău acestei țări. Urma să avem un președinte care ține cu țara. Ghinion. Nu l-am avut.

Am stat în Piața Victoriei în frig, în ploaie pentru a apara justiția și democrația. Când a plecat Dragnea iarăși am crezut că am învins. Ghinion, propriul nostru președinte urma să ne facă cel mai mare rău. Omul în care am crezut, pentru care am luptat.

Acum PSD intră în Guvern pe ușa din față, pe covorul roșu. Deasemenea, VREA SA PREIA ȘI SEFIA COMISIEI JURIDICE DIN CAMERA DEPUTAȚILOR, cu alte cuvinte să refacă comisia Nicolicea& Iordache, de această dată chiar cu PNL. Totul sub oblăduirea președintelui Iohannis. Halucinant, nu?

Nu aș fi crezut că într-o zi va trebui să protestez din nou, chiar dacă datele sunt acum altele. Președintele României pentru mine este un trădător. Returnez, așadar, decorația primită, mâine la ora 10:00 la Palatul Cotroceni. 

Sunt mândru de realizările mele și publicul nu poate fi mințit cu decorații venite din partea celor care nu iubesc țara. Oricum în ultimii ani Cultura nu a reprezentat o prioritate pentru administrația țării.

ps. Plec să joc în seara asta RICHARD3, să mai spui Shakespeare nu e actual…

Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler
Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler/ foto: Marius Manole

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here