Pentru sărbătoarea Marii Uniri, grupul coral ,,Fiii Făgărașului” lansează un nou proiect sub coordonarea lui Constantin Cîrstea, în formula Camelia Sas, Cristina Leluțiu, Daniela Gînța, Aura Cerpac, Mariana Mirică, Mădălina Cerghit, Nicușor Cătană, Vasile Gozgar, Dorel Cornea, Gheorghe Grecu, Mircea Grecu, Ștefan Botoran. Din grup mai fac parte Adrian Băluță și Adrian Duruș. Proiectul se numește ,,Din suflet pentru cei care simt românește” iar aranjamentele instrumentale, corale și înregistrările au fost realizate în studioul ,,Sirinx Music”.

  • ,,Grupul coral ,,Fiii Făgărașului” a înregistrat un colaj nou de cântece patriotice, este vorba de ,,Treceți batalioane române Carpații”, ,,Transilvanie frumoasă” și ,,Drum bun, drum bun toba bate”. Nu suntem la primul proiect iar pentru sărbătorile de iarnă venim în întâmpinarea făgărășenilor cu un colaj de colinde dar și cântece de voie bună. Sunt bucuros că doi artiști cunoscuți publicului făgărășean s-au alăturat grupului nostru, în permanență deschis tuturor făgărășenilor iubitori de muzică și de frumos. Este vorba de cunoscuta interpretă Mădălina Cerghit și de saxofonistul Vasile Gozgar, ambii activează în trupa făgărășeană ,,Melodic”. Cele trei piese înregistrate în ajunul marii sărbători naționale sunt nelipsite din repertoriul nostru. Ne-am propus ca proiectul dedicat sărbătorilor de iarnă să fie mult mai amplu. În cadrul grupului nostru, Vasile Gozgar și Nicușor Cătană formează un duet de saxofoniști de excepție. Mădălina Cerghit, noua noastră colegă, este una dintre cele mai bune voci ale Făgărașului. Am inclus-o în grupul nostru de adulți și pe tânăra speranță Aurora Cerpac, o voce de excepție în cadrul grupului de copii Sirinx, care a intrat deja în circuitul interpreților profesioniști și este una din viitoarele voci de aur ale Făgărașului. Aurora studiază pianul și canto” a spus Constantin Cîrstea, coordonatorul grupului.
  • ,,Pentru mine, proiectul ,,Fiii Făgărașului” constituie o experiență foarte frumoasă, am întâlnit aici oameni primitori, pasionați de muzică, care m-au primit cu drag în mijlocul lor și îmi doresc să avem cât mai multe proiecte împreună. Îmi trăiesc viața prin muzică și fără muzică n-aș mai fi eu, Mădălina” a spus Mădălina Cerghit, solistă de muzică și asistentă medicală în cadrul Spitalului Municipal. ,,Sunt la al doilea proiect cu acest grup iar pentru mine este o experiență plăcută și unică” a spus Daniela Gînța, profesoară în cadrul ciclului primar la Școala Gimnazială Șercaia.
  •  ,,Am trăit alături de colegii mei din grupul ,,Fiii Făgărașului” una dintre cele mai frumoase experiențe artistice. Sunt foarte fericită că fac parte din acest grup, format din oameni minunați” a spus Camelia Sas, juristă.
  • ,,Mă bucur că am găsit în acest grup de cântăreți amatori, care vin aici din dragoste pentru muzică, dorință și pasiune de a face ceva frumos. Pentru mine, ca instrumentist, este o experiență în plus să fac parte din acest grup coral” a spus Vasile Gozgar.

,,Sunt fiica lui Ioan Leluţiu, rapsodul satului Rucăr care numai este printre noi, și duc tradiția familiei mele mai departe prin cântecul făgărășean” a spus Cristina Leluțiu, de profesie educatoare.

  •  ,,Am petrecut foarte mulți ani în Italia, iar în acest grup de oameni minunați mi-am ostoit întregul dor ce m-a ținut șaisprezece ani departe de meleagurile făgărășene, atât de dragi, și de satul Copăcel din care mă trag” a spus Mircea Grecu.
  • ,,Sunt membru fondator al acestui grup împreună cu Titi Cîrstea, care ne coordonează, și ne-am străduit foarte mult, alături de colegi. Eu fac parte din grup dar mă ocup și de promovare prin natura meseriei de jurnalist, pe care o fac de aproape douăzeci de ani la  ziarul Monitorul de Făgăraș. Ne întâlnim din dragoste pentru muzică, să ne petrecem timpul liber în mod plăcut și util, dar sub coordonarea serioasă a unui profesionist.  Trăim împreună bucuria sărbătorilor care se apropie și le dorim tuturor făgărășenilor, familiilor noastre, rudelor, prietenilor apropiați să fie sănătoși și să treacă peste toate greutățile vieții cu bucurie și speranță” a spus preotul și jurnalistul Ștefan Botoran”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here