Un număr de 180.500 de teste rapide antigen din salivă pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2 au ajuns  la Inspectoratul Școlar Județean Braşov   pentru a fi repartizate şcolilor din judeţ. 180.000 sunt teste rapide antigen din salivă NEWGENE și 500 BIOTEKE.

  • Testele vor fi distribuite în unitățile școlare din judeţ joi, 2 decembrie, după o planificare realizată de compartimentul administrativ din cadrul IȘJ Brașov. Tot joi, 2 decembrie va fi și prima zi în care testele pe bază de salivă de depistare a infecțiilor cu COVID-19 vor putea fi folosite în școli”, se arată în comunicatul IȘJ.

Repartizarea acestor teste de către Ministerul Educației în județe s-a făcut proporțional cu numărul de elevi și personal angajat, astfel încât să fie asigurate două teste de persoană. În unitățile școlare din judeţul Braşov  sunt înscriși peste 84.000 de copii și elevi și sunt angajate 7.925 de cadre didactice, didactice auxiliare și nedidactice.  Conform instrucțiunilor elaborate de  Ministerul Sănătății, testarea  periodică cu teste rapide antigen efectuate din proba de salivă se realizează în prima și în a 4-a zi lucrătoare a săptămânii, înaintea începerii orelor de curs. Testare se va efectua în sala de clasă/grupă sau în alte spații, sub îndrumarea  cadrului medical sau a persoanelor responsabile desemnate din cadrul unității  de  învățământ sau la domiciliu, sub îndrumarea părinților/reprezentanților legali.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here