În perioada 11.11.2021 – 11.03.2023 CJ  Brașov implementează proiectul „Mecanisme eficiente în vederea prevenirii corupției în administrația Județului Brașov”,  Sprijinirea măsurilor referitoare la prevenirea corupției la nivelul autorităților și instituțiilor publice locale, în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă (POCA).  Obiectivul general al proiectului îl reprezintă dezvoltarea și consolidarea capacității administrative prin eficientizarea activităților de prevenire și combatere a corupției. Proiectul are drept scop promovarea eticii și integrității pentru îmbunătățirea performanțelor în activitate, creșterea transparenței în procesului decizional, precum și îmbunătățirea cunoștințelor și a competențelor personalului și aleșilor locali. Proiectul se derulează încă din noiembrie 2021 şi are ca dată de finalizare  11.03.2023. Valoarea totală a proiectului este de  413.145,00 lei din care  cofinanțarea  Uniunii Europene este 404.882,10 lei.

Principalele rezultate așteptate ale proiectului

  • Rezultat proiect 1 – O metodologie de identificare a riscurilor și vulnerabilităților de corupție, precum și dezvoltarea și implementarea unui sistem de management antimită, conform ISO 370001:2016.
  • Rezultat proiect 2 – Un Certificat ISO 37001.
  • Rezultat proiect 3 – Un studiu privind percepția cetățenilor și a personalului din cadrul administrației asupra aspectelor legate de corupție și două sondaje care vor fundamenta acest studiu.
  • Rezultat proiect 4 – O campanie de conștientizare și educare anticorupţie.
  • Rezultat de proiect 5 – Instruirea și certificarea a 50 persoane, angajați din cadrul instituției şi aleşi locali, în domeniul prevenirii și combaterii corupției, transparenței, eticii și integrității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here