Cu ocazia Zilei Culturii Române,  a Casa de Cultură din Victoria a găzduit vineri, 14 ianuarie 2022, evenimentul ,,Prieten  al lui Eminescu”. Muzica, bucuria, poezia și  dorul de Eminescu au umplut atmosfera. S-a citit din scrisorile lui Eminescu, din materialele gazetărești ale marelui poet, care a fost jurnalist la bază, lucru pe care nu mulți contemporani nu îl cunosc, s-au cântat nemuritoarele romanțe pe versurile lui Eminescu și muzică patriotică. Evenimentul a fost organizat de Fundația Culturală ,,Negru Vodă”, Casa de Cultură Victoria, Colegiul Tehnic ,,Dr. Al. Bărbat” și Sirinx Music. A participat cunoscutul grup coral ,,Fiii Făgărașului” căruia i s-au alăturat tinerele talente ale grupului de copii ,,Sirinx”.

  •   ,,De această dată m-am gândit să unesc cele două grupuri pe care le coordonez, grupul de copii ,,Sirinx” de care mă ocup de ani buni și grupul coral ,,Fiii Făgărașului”, format din adulți. A fost ceva inedit, nu am mai cântat până acum în această formulă. Am avut numeroase proiecte, lansări video dar de această dată am cântat live” a spus Constantin Cîrstea, coordonatorul celor două grupuri și inițiatorul proiectului cultural ,,Sirinx Music”.
  • ,,Noi, grupul coral de adulți ,,Fiii Făgărașului”, suntem o extensie a proiectului ,,Sirinx Music”. Mă bucur  că îmi desfășor activitatea alături de oameni minunați și cele mai talentate voci de copii din Țara Făgărașului. Am pregătit pentru acest eveniment trei piese pe versurile lui Mihai Eminescu și două cântece patriotice,  ,,Sara pe deal”, ,,Mai am un singur dor”, ,,Pe lângă plopii fără soț” ,,Doamne ocrotește-i pe români” și ,,Cântă cucu-n Bucovina” a spus preotul Ștefan Botoran, membru fondator al grupului și jurnalist în cadrul redacției ,,Monitorul de Făgăraș”.
  • ,,Evenimentul desfășurat astăzi face parte dintr-o serie mai amplă intitulată ,,Clubul de Cult-Iubire”. Ne-am propus ca în fiecare lună să venim cu un eveniment cultural, alături de colaboratorii noștri. Luna ianuarie îi este dedicată lui Eminescu și am avut parte de un eveniment interactiv de poezie și muzică la a cărei reușită și-a adus contribuția grupul ,,Fiii Făgărașului” alături de ,,Sirinx”,  a spus Codrina Anghel, președinta Fundației Culturale ,,Negru Vodă” și directoarea Colegiului Tehnic ,,Dr. Al. Bărbat” din Victoria.
  • ,,Anul 2022 începe cu vești foarte bune, dezvoltăm un parteneriat cu Fundația Culturală ,,Negru Vodă” și suntem convinși că vom face evenimente frumoase o dată pe lună având câte o tematică diferită. Pregătim evenimente interesante și inedite pentru toți iubitorii de cultură din orașul Victoria” a spus Corina Hoajă, directoarea Casei de Cultură din Victoria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here