Elevii de la şcolile din Jibert, Rupea, Feldioara, dar şi cei de la Centrul de plasament din Rupea au fost vizitaţi miercuri, 18 ianuarie a.c., între orele 10.00-14.00,  de poliţişti şi jandarmi. Oamenii legii  au organizat și desfășurat activități informativ-preventive  când au distribuit materiale  realizate în cadrul proiectului ,,Semaforul Emoțiilor”, adresate elevilor/minorilor instituționalizați.

  • ,,Polițiștii au prezentat și explicat noțiunile privind răspunderea penală, bullying/cyberbulling și au exemplificat modalități de reacție în cazul asistării la astfel de evenimente în mediul școlar. De asemenea, polițiștii au explicat înțelesul termenilor “contravenție” și “infracțiune”, precum și implicațiile sociale și penale ale comportamentelor neadecvate sau necolegiale” a comunicat IJP Braşov.

Astfel de activități vor fi organizate și desfășurate permanent, în vederea conștientizării necesității adoptării unui comportament adecvat și în conformitate cu normele legale, în vigoare, precum și pentru aducerea la cunoștință a riscurilor la care se pot expune tinerii, în cazul în care nu sunt respectate prevederile legale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here