Agenția Naționalã de Administrare Fiscalã anunță că termenul de depunere a declarațiilor D100 și D101 este 25 iunie. Agenția Naționalã de Administrare Fiscalã citată de  pressalert.ro, informează  contribuabilii persoane juridice cã, pe perioada aplicãrii prevederilor art. I din Ordonanța de urgențã a Guvernului nr. 153/2020 pentru instituirea unor mãsuri fiscale de stimulare a menținerii/creșterii capitalurilor proprii, precum și pentru completarea unor acte normative, termenele pentru depunerea declarațiilor sunt cele prevãzute la art. I alin. (13) din acest act normativ și anume:

  •  pentru contribuabilii PLÃTITORI DE IMPOZIT PE PROFIT, prin derogare de la prevederile art. 41 și 42 din Codul fiscal, termenul pentru depunerea declarației anuale privind impozitul pe profit (formular 101- DECLARAȚIE PRIVIND IMPOZITUL PE PROFIT) și plata impozitului pe profit aferent anului fiscal respectiv este pânã la data de 25 IUNIE inclusiv a anului urmãtor, iar pentru contribuabilii care intrã sub incidența prevederilor art. 16 alin.(5) din Codul fiscal pânã la data de 25 a celei de-a șasea luni, inclusiv, de la închiderea anului fiscal modificat.
  • pentru contribuabilii PLÃTITORI DE IMPOZIT PE VENITURILE MICROÎNTREPRINDERILOR, prin derogare de la prevederile art. 56 din Codul fiscal, termenul pentru depunerea declarației aferente trimestrului IV (formular 100 – DECLARAȚIE PRIVIND OBLIGAȚIILE DE PLATÃ LA BUGETUL DE STAT) și plata impozitului aferent acestui trimestru este pânã la data de 25 IUNIE inclusiv a anului urmãtor;
  • pentru PLÃTITORII DE IMPOZIT SPECIFIC unor activitãți, prin derogare de la prevederile art. 8 din Legea nr. 170/2016, cu completãrile ulterioare, termenul pentru depunerea declarației aferente semestrului II (formular 100 – DECLARAȚIE PRIVIND OBLIGAȚIILE DE PLATÃ LA BUGETUL DE STAT) și plata impozitului aferent acestui semestru este pânã la data de 25 IUNIE inclusiv a anului urmãtor. Potrivit prevederilor art. I alin. (3) din Ordonanța de urgențã a Guvernului nr. 153/2020, nu intrã sub incidența prevederilor acestui articol contribuabilii pentru care reglementãrile contabile sunt emise de Banca Naționalã a României, respectiv de Autoritatea de Supraveghere Financiarã.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here