În urma apariției în mediul online la data de 31.01.2022, pe o rețea de socializare a unui video în care apare un exemplar cabalin, lovit cu biciul, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Biroul pentru Protecția Animalelor s-au sesizat din oficiu și au demarat verificări pentru stabilirea cu exactitate a stării de fapt.

  • ,,În urma investigațiilor efectuate, s-a constatat faptul că evenimentul a avut loc în data de 31.01.2022, pe raza municipiului Codlea, județul Brașov, iar persoana surprinsă în imaginile video care lovea exemplarul cabalin este și deținătorul acestuia.  Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor s-au deplasat la domiciliul bărbatului în cauză, unde au identificat un exemplar cabalin, femelă, de culoare murgă, neînregistrat printr-un mijloc de identificare de tip microcip. În urma examinării clinice a animalului nu au fost observate leziuni care să fi fost provocate în urma incidentului surprins pe imaginile video. Totodată, cadrele de poliție au constatat faptul că exemplarul cabalin prezenta o stare de întreținere necorespunzătoare, motiv pentru care a fost aplicată o sancțiune contravențională în conformitate cu prevederile Legii nr. 205/2004 republicată, privind protecția animalelor și H.G. nr. 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor “ comunică IJP Brașov.

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Codlea efectuează cercetări, in rem, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la furt, dosar penal instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here