Un studiu realizat de InfoCons arată că pateul de porc, un aliment consumat frecvent de români, este periculos pentru sănătate. Concluzia vine după ce în cadrul studiului au fost analizate 40 dintre produsele care se regăsesc pe piaţa din România în acest moment. O conservă de pate de porc conține în proporție de 70% aditivi alimentari, apă și slănină. Analizele arată și că una dintre cele mai populare gustări este periculoasă pentru sănătate. Un hotdog are 27 de E-uri.

Reprezentanţii InfoCons precizează că, din punctul de vedere al aditivilor alimentari, pateul de porc are în compoziţie între 1 şi 6 E-uri. Cei mai des utilizați aditivi sunt: nitritul de sodiu, carmina și caragenanul.

Aditivi alimentari regăsiți frecvent în pate-ul de porc:

  • 96,55% – nitrit de sodiu (E250)
  • 31,03% – carmina (E120)
  • 13,79% – caragenan (E407)
  • 13,79% – trifosfați de sodiu (E451)

Hotdogul, un alt aliment pe care îl mănâncă milioane de români, pare a fi, la o primă vedere, o mâncare sănătoasă, conţinând doar 4 ingrediente principale: pâine, crenvurşti, ketchup şi muştar. În realitate, conține însă 27 de aditivi alimentari.

Un hot-dog conține 27 de aditivi alimentari:

  • aditivi alimentari din muştar – 6
  • aditivi alimentari din ketchup – 6
  • adiviti alimentari din pâine – 4
  • adiviti alimentari din crenvurşti – 11

Mai mult chiar, cu un singur hot-dog depășim cantitatea de sare recomandată pe zi cu până la 200%, pentru că acesta conține aproximativ 15g sare. Și cantitatea de zaharuri este îngrijorătoare. Un hot-dog conține peste 32 g de zaharuri, cea mai mare parte provenind din muștar și ketchup.

Supa la plic poate conţine până la 10 E-uri şi cu 156% mai multă sare decât doza zilnică recomandată de Organizația Mondială a Sănătății.

Românii cheltuiesc anual aproximativ 2 miliarde de lei pe fast-food.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here