Pe Valea Sâmbetei, la peste 1500 m altitudine,  stratul de zăpadă depășește un metru. Salvamontistul Tomas Bross spune că există riscul producerii de avalanșe, riscul fiind, în aprecierea sa, de 3 pe o scară de 1 la 5. Sfatul salvamontistului pentru turiști este  de a nu ieși în golul alpin unde se pot produce avalanșe din cauza stratului nou de zăpadă depus.

  • ,,Până în prezent nu am înregistrat evenimente neplăcute. Condițiile sunt normale în munte pentru această perioadă, ninsoare și viscol“ a spus salvamontistul Tomas Bross.

Cel mai mare strat de zăpadă măsurat la o staţie meteo din România este de 2,2 metri la Bâlea Lac, în munţii Făgăraş, zonă unde este risc însemnat de producere de avalanşe, potrivit Buletinului nivometeorologic emis miercuri de către Centrul Meteorologic Regional Transilvania Sud. Riscul însemnat de producere de avalanşe, de gradul trei pe o scară de la unu la cinci, se înregistrează la altitudinea de peste 1.800 de metri în munţii Făgăraş, Bucegi, Rodnei, Parâng, Şureanu, Călimani, Bistriţei, Ceahlău.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here