Airbus Helicopters a inițiat o serie de teste la poligonul Cincu din Brașov, pentru a-și extinde capabilitățile sistemului de management al armamentului HForce pe platfoma versiunii militare a elicopterului multirol H145M.

Sistemul HForce integrează deja armament balistic – mitralieră 12,7 mm, tun de 20 mm sau rachete laser dirijate sau nedirijate. Următorul pas este integrarea rachetei Spike antitanc de la Rafael. Ca prim pas, Airbus Helicopters a efectuat la mijlocul lunii ianuarie 2022 o serie de teste inițiale în cadrul unei faze de reducere a riscurilor pentru a evalua impactul asupra elicopterului în momentul tragerii. Următorul pas va fi integrarea completă a sistemului rachetei în sistemul HForce al elicopterului.

Față de transportul aerian a șase militari de  forțe speciale complet echipați, acest elicopter bimotor poate fi folosit pentru sprijinul misiunilor de stingere a incendiilor, recunoașterea armată, evacuarea răniților sau salvarea ostaticilor. Propulsat de două motoare Safran Arriel 2E, H145M este echipat cu FADEC și suita de avionică digitală Helionix. Include un pilot automat în 4 axe de înaltă performanță, crescând siguranța și reducând volumul de lucru al pilotului. Amprenta sa acustică deosebit de scăzută face din H145M cel mai silențios elicopter din clasa sa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here