Creșa Mămăruța de pe strada Cerbului nr. 5  nu va mai fi subordonată Direcției de asistență socială Făgăraș ci direct Primăriei Făgăraș. Un proiect de hotărâre ce va fi supus aprobării în ședința de îndată de luni, 7 februarie 2022, va  transforma această unitate într-una cu personalitate juridică.   Creşa Mămăruţa era încadrată ca şi compartiment în cadrul Biroului de servicii, strategii programe, proiecte şi relaţia cu asociaţiile şi fundaţiile din cadrul DAS Făgăraș și avea  11 angajaţi: 1 asistent medical – coordonator intern, 7 infirmiere cu atribuţii de educator, 1 magaziner, 1 bucătar, 1 îngrijitor.  Beneficiarii serviciilor acordate de Creşa „Mămăruţa” sunt copiii, cu vârsta cuprinse între 3 luni şi 2 ani, copii ai cetăţenilor cu domiciliul în municipiul Făgăraș sau reşedinţa în municipiul Făgăraş, stabilită cu cel puțin 6 luni înainte de data depunerii cererii. În anul 2021,  Creşa Mămăruţa a avut următoarele cheltuieli:

  •     Cheltuieli cu salariile: 676.922 lei
  • Cheltuieli de bunuri şi servicii: 74.551,72 lei
  • încasări din contribuţia de întreţinere a copiilor, achitată de către părinţi: 56.492 lei

Costul standard/ copil în Creşă, va fi de 15.000 lei /copil/an plus 585 lei cheltuieli materiale, sume asigurate de la bugetul de stat prin Ministerul învăţământului.

Conform proiectului, unitatea va avea 14 angajați. ,,Salariaţii din cadrul Creşei Mămăruţa vor trece în structura nou înfiinţată.  Personalul cu atribuţii didactice va avea obligaţia de a urma, până la data de 1.09.2025, studii de educaţie timpurie pentru îndeplinirea cerinţelor specifice de educator-puericultor, condiţie care se va regăsi în contractul de muncă încheiat cu noul angajator.  Exercitarea funcţiei de Director se va realiza, prin numirea temporară a unei persoane angajate/numite care îndeplineşte condiţiile specifice pentru ocuparea unei funcţii de conducere, până la ocuparea prin concurs a postului“ se specifică în proiect.

În cadrul DAS Făgăraș  funcționează  compartimentului de asistență medicală școlară și comunitară care are 5 posturi de medic din care 3 sunt vacante, 12 posturi de asistent medical  și unul de mediator sanitar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here