Satul Luța este în plin șantier, firma de construcții desfășurând în localitate și pe DJ 109, Beclean-Luța, lucrările privind înființarea rețelei de canalizare. Este vorba despre proiectul de investiții ,,Extindere reţea de canalizare şi saţie de epurare pentru satele Beclean şi Luţa” cu o valoare totală de  16.966.159,50 lei cu TVA.

  • ,,Se lucrează intens pe acest tronson, pe DJ 109, Beclean-Luța, și în intravilanul satului. Ne dorim ca această parte din investiție să o finalizăm până la sfârșitul lunii martie 2022. Am emis  autorizaţia de  construire în regim de urgență, documentul nr. 11/22 septembrie 2021. Trebuie să predăm amplasamentul firmei Diferit care se ocupă de reabilitarea DJ 109, Beclean-Luţa, așa am convenit   cu proiectantul şi firmele de construcţii   să  realizăm lucrările la Luţa pentru ca apoi  firma  Diferit     să poată lucra la carosabil.   Nu se poate face asfaltarea şoselei, strada  principală din Luţa,  până nu avem reţelele de utilităţi, apă şi canalizare” a spus primarul Claudiu Motrescu.

 Lucrările  costă 16,9 milioane de lei

Conform proiectului  tehnic  se vor face lucrările la reţeaua de canalizare şi branşamentele  la gospodării pe strada Principală din Luţa (DJ  109) pe o lungime de 800 m în intravilanul satului şi lucrările la reţea de-a lungul DJ 109, în extravilan, între Luţa şi Beclean.

  •  ,,Ambele sate vor fi racordate la staţia de epurare care se va construi la Beclean. Pentru obținerea finanţării am depus proiectul la programul național Anghel Saligny și la  CNI, dar lucrările care se derulează acum sunt suportate de la bugetul local dintr-un împrumut, urmând să avem finanțarea din aceste surse externe” a mai spus primarul Claudiu Motrescu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here