În perioada 07 – 13 februarie 2022, polițiștii rutieri și de ordine publică cu aviz de poliție rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au desfășurat o acțiune pe raza județului Brașov, pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, ca urmare a nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor de transport de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii  au verificat 889 de autovehicule de transport marfă, iar pentru abaterile constatate la această categorie de vehicule au fost aplicate 256 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 64 fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, 25 pentru defecțiuni tehnice, 14 pentru nerespectarea O.G. nr. 37/2007, 9 pentru încălcări ale prevederilor H.G. nr. 69/2012, iar restul pentru alte abateri la regimul rutier. Totodată, cadrele de poliție au imobilizat 2 autovehicule de transport marfă, întrucât acestea nu dețineau poliță de răspundere civilă auto (RCA). Din categoria autovehiculelor de transport persoane, au fost verificate 517 de astfel de autovehicule, iar pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 52 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 1 sancțiune fiind aplicată pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, 5  pentru defecțiuni tehnice, 1 pentru încălcări ale prevederilor H.G. nr 69/2012 și 27 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea altor prevederi legale privind regimul rutier.

Cu ocazia activităților desfășurate, polițiștii brașoveni au constatat 8 infracțiuni la regimul rutier, dintre acestea 4 fiind pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și 4 pentru conducerea unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive. De asemenea, au fost reținute 35 de permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice  pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here