La invitația Ministerului Afacerilor Externe, Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului” va lua parte la ceremoniile organizate cu prilejul Zilei României la Expo 2022 Dubai și va susține spectacole în perioada 27 februarie – 9 martie 2022, în cadrul acestei expoziții mondiale, se arată într-un comunicat de presă al Ansamblului.  Astfel, Junii Sibiului, cea mai veche formație de dansuri populare din România,   îşi reafirmă statutul de emblemă a  României.

  • În data de 28 februarie a.c. Ansamblul „Cindrelul-Junii Sibiului” va susține un spectacol extraordinar în Dubai Millennium Amphitheatre, un spațiu special dedicat de organizatori pentru reprezentații culturale de excepție. Conceptul artistic, semnat de coregraf şi manager Silvia Macrea, cuprinde obiceiuri şi dansuri populare de pe tot cuprinsul țării, piese vocale şi instrumentale, jocurile feciorești și Călușul oltenesdar și „Rapsodia Română” a lui George Enescu.
  • Marți, 1 martie a.c., Junii Sibiului vor lua parte la ceremoniile oficiale organizate cu prilejul Zilei României la Expo Dubai și vor oferi incursiuni în folclorul românesc prin tablouri muzical-coregrafice reprezentative pentru marile zone etnofolclorice ale țării. De asemenea, artiștii sibieni vor performa într-o serie de microspectacole în cadrul evenimentelor culturale desfășurate în diferite spații din cadrul Expo Dubai: în Pavilionul României, pe Earth Stage și pe Nation Stage.

Invitația primită din partea Ministerului de Externe ne onorează, mai ales că aceasta este cea de-a treia prezență a ansamblului nostru la o expoziție mondială, după participările la Expo Milano 2015 și Expo Hanovra 2000. Dorim să arătăm lumii întregi cât de frumoasă și bogată este ţara noastră, prin prisma cântecelor, a obiceiurilor şi a jocurilor populare”, declară Silvia Macrea, manager al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul-Junii” Sibiu, citată de mesageruldesibiu.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here