CJ Brașov intenționează să realizeze piste de biciclete și perdele forestiere de protecție în județ, investiție de peste 4 milioane de lei, finanțare cu fonduri europene în perioada 2021-2027.  În acest sens a lansat cererea privind achiziţia pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate. Firma Inpro Mühendislik Müşavirlik Anonim Şirketi, cu doi subcontractanţi, Terra Silva SRL şi Interhub Development SRL, a depus documentaţia pentru adjudecarea acestei achiziţii a cărei valoare totală a fost estimată la 4.201.680 lei.

  • Ne dorim să construim o infrastructură pentru ciclism pe drumurile naționale, drumurile județene, drumurile comunale, drumurile forestiere și digurile existente pe râurile din județul Brașov. Estimăm că astfel am putea realiza o mie de kilometri de piste de biciclete. Totodată, ne propunem să avem perdele forestiere și plantații de protecție de-a lungul a 300 de kilometri de artere rutiere, prin intermediul cărora să limităm efectele poluării şi să reducem riscul de înzăpezire a drumurilor. Pistele şi plantaţiile trebuie proiectate pe domeniul public al județului Brașov, în zonele de siguranţă de pe drumuri naţionale, diguri, căi ferate sau pe trasee agricole şi forestiere”, a menţionat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Todorică Şerban.

În cadrul studiului de fezabilitate vor fi propuse mai multe soluţii pentru pistele de ciclism, în funcţie de situaţia identificată pe teren: realizarea unor trasee rapide asfaltate, delimitarea unor piste dedicate pe sectorul rutier, amenajarea de trasee neasfaltate, crearea de trasee neamenajate pe poteci situate pe terenuri agricole, forestiere şi diguri. De-a lungul traseelor vor fi amenajate stații tehnice, parcări conectate cu transportul public judeţean şi cu cel feroviar, toalete publice, precum și spații de odihnă.

  • Prin intermediul acestui proiect dorim să facem pași concreți spre o mai bună integrare a ciclismului cu celelalte modalități de transport existente în judeţul Braşov. Vrem să creștem accesibilitatea către localitățile mai îndepărtate şi să încurajăm utilizarea într-o mai mare măsură a mijloacelor de transport nepoluante, iar pentru toate acestea avem nevoie de o infrastructură dedicată. Dorim să realizăm o reţea de piste de biciclete care în final să conecteze localităţile toate zonele judeţului nostru cu municipiul Braşov”, a menţionat preşedintele CJ Adrian-Ioan Veştea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here