Supermarket-urile aparținând la cinci operatori economici din județul Brașov au fost verificate de instectorii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Brașov, în urma controalelor fiind aplicate 11 amenzi în valoare totală de 344.000 de lei și două avertismente. Șeful Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) – Regiunea Centru Brașov, Sorin Susanu spune că s-au găsit vitrine cu pete de rugină, murdare (cu resturi alimentare, pete de sânge etc.), spații frigorifice (în care se țineau pește și legume congelate) cu resturi alimentare și praf pe ele, cu gheață în strat gros și chedere cu urme de murdărie și fire de păr. Totodată, au fost găsite produse congelate depreciate, cu aglomerări de gheață rezultate din întreruperea lanțului frigorific și produse cu arsuri de frig. Probleme au fost descoperite și la raioanele cu fructe și legume, unde s-au găsit produse stricate. Nu în ultimul rând, s-au găsit diferențe între prețul afișat la raft și cel de la casa de marcat. Pentru deficiențele constatate, comisarii CJPC Brașov au dispus:

  •  oprirea temporară de la comercializare a 460 kg de produse alimentare în valoare de aproximativ 9.000 de lei și a 86,5 litri de băuturi, în valoare de aproximativ 1.300 de lei
  •  oprirea definitivă de la comercializare a 200 kg produse alimentare în valoare de aproximativ 4.100 de lei
  • -oprirea temporară de la utilizare a vitrinelor neigienizate (până la remedierea deficiențelor).

La nivel regional, au fost verificați 36 de operatori economici și au fost date 43 de amenzi însumând 868.000 de lei și patru avertismente.  S-a dispus și oprirea temporară de la comercializare a 780 kg de produse alimentare, în valoare de aproximativ 13.000 de lei  și oprirea definitivă de la comercializare a 571 kg de produse alimentare, în sumă de aproximativ 6.000 de lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here