Primăria Victoria pune la dispoziția refugiaților din Ucraina 40 de spații de cazare în internatul Colegiului Tehnic „Dr. Al. Bărbat” Victoria și 30 de spații de cazare în sala de Sport a orașului (lângă Penny).

,,Luni 28.02.2022, ora 4.00 am, o echipă coordonată de   viceprimarul Cristian Iosipescu și Stoia Adrian va porni spre granița cu Ucraina alături de oameni cu suflet care vor asigura transportul celor care vor dori să fugă din calea războiului în căutarea unui loc sigur. Este momentul să dăm dovadă de solidaritate și umanitate. Războiul care se desfășoară la granițele țării noastre evocă în sufletele multora dintre noi poveștile de groază ale bunicilor noștri, supraviețuitori ai marii drame din anii 40, cel de-al Doilea Război Mondial. Și atunci, ca și acum, românii au fost alături de cei care fugeau din calea bombelor și tancurilor, căutând o zonă sigură pentru ei și copiii lor, căutând Raiul, căci Raiul este acolo unde este pace. Facem un apel la toți cei care pot oferi cazare pentru familiile refugiate din Ucraina să facă public acest lucru pe grupul de Facebook Uniți pentru Ucraina. Cine poate ajuta cu cazare, vă rugăm să ne anunțați după ce vă înscrieți la următorul link : https://vladgheorghe.ro/inscriere-voluntari-uniti-pentru…/“ a transmis primarul orașului Victoria, Camelia Bertea.

Liceul Teoretic Ion Codru Drăgușanu Victoria în colaborare cu Consiliul Școlar al Elevilor LICD Victoria, deschide un centru de donații pentru refugiații din Ucraina, începând cu data de 28.02.2022, la sala de sport de lângă Școala Generală.

,,Vă rugăm să aduceți produse de igienă, pamperși, produse de maximă utilitate (neperisabile) pe care să le putem organiza și duce cu ușurință spre centre de donații mai mari sau spre graniță. Nu aduceți alimente perisabile, îmbrăcăminte sau încălțăminte.  Vom pregăti pachete individuale, care să nu îngreuneze bagajul refugiaților aflați în tranzit. Donațiile se colectează începând de luni, 28 februarie, la sala de sport de lângă Școala Generală Victoria“  cere  primarul Camelia Bertea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here