Municipiul Sfântul Gheorghe va avea șosea ocolitoare în doi ani. Este o arteră de circulație de 11,56 km și va costa 280 milioane de lei. Făgărașul însă nu va avea prea curând o șosea de centură chiar dacă aceasta are doar vreo 6 km, o investiție de   47,7 milioane de lei, iar conducerile urbei folosesc această investiție doar pentru a-i amăgi pe făgărășeni în campaniile electorale.  De exemplu în bugetul 2022, a fost prevăzută pentru Ocolitoarea Făgărașului doar suma de 420.000 lei. S-a angajat Municipiul Făgăraș și la un împrimut bancar, dar banii au fost folosiți la alte lucrări.

DRDP Brașov coordonează investiția

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov a făcut public proiectul variantei ocolitoare a municipiului Sfântu Gheorghe. Șoseaua   Implementarea acestui proiect presupune realizarea a 4 intersecții giratorii, astfel:
– Intersecție giratorie cu Drumul național DN12, km 0+000;
– Intersecție giratorie cu Drumul județean DJ103B la km 3+268;

– intersecție giratorie cu Drumul național DN13E la km 8+032;
– intersecție giratorie cu Drumul național DN12, km 11+556.

De asemenea, vor fi realizate 3 pasaje, după cum urmează:  pasajul peste Calea Ferată 316 (Brașov – Ciceu – Deda – Războieni) va avea lungimea totală de 355m;  pasajul peste Calea Ferată 318 (Sfântu Gheorghe – Brețcu) va avea lungimea totală de 355m; pasajul peste Calea Ferata 316 (Brașov – Ciceu – Deda – Războieni) și peste Râul Olt va avea lungimea totală de 526m. În lungul traseului propus vor fi amplasate 2 spatii de servicii tip S1 (în fiecare dintre ele vor fi amenajate 25 locuri de parcare pentru autoturisme, 16 locuri de parcare pentru TIR și câte un corp cu toalete publice) precum și un centru de întreținere (la intersecția dintre DN13E și VOSFG) la km 7+950. Proiectul a fost predat către asocierea de firme care a câștigat licitația, lucrările vor începe în această vară, iar termenul de finalizare este de doi ani.

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here