FOTO: Biziday

Prețul petrolului a sărit cu 20% luni dimineață, la cel mai înalt nivel din ultimii 14 ani, după ce secretarul de stat al SUA, Antony Blinken a declarat că Washingtonul este în “discuții foarte avansate” cu partenerii săi europeni pentru interzicerea importurilor de petrol din Rusia informează biziday.ro.

Potrivit Financial Times, valoarea de referință a țițeiului european Brent s-a apropiat de nivelul maxim istoric de 140 de dolari pe baril, atins la izbucnirea crizei financiare din 2008.

Blinken a declarat duminică pentru NBC că a vorbit cu președintele Joe Biden despre impunerea unor restricții asupra achizițiilor de petrol rusesc. Secretarul de stat al SUA a precizat că deși America dorește un răspuns coordonat cu partenerii europeni, nu exclude adopatarea unui embargou asupra țițeiului rusesc și unilateral,  “indiferent de decizia pe care o vor lua europenii”. Săptămâna trecută s-au făcut oricum puține tranzacții cu acest tip de țiței, dar în Europa sunt numeroase rafinării care depind de aprovizinarea cu petrol Ural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here