FOTO: digi24.ro

Simona Halep și Sorana Cîrstea se vor confrunta în optimile Indian Wells 2022, după ce amândouă au reușit duminică seara să-și învingă adversarele și să treacă în următoarea etapă a turneului american.

Simona Halep (locul 26 WTA) s-a impus în două seturi în fața americancei Cori Gauff (SUA, 17 WTA), 6-3, 6-4, după un meci care a durat o oră și 17 minute.

Adversara româncei a împlinit 18 ani chiar duminică, însă deși cu mai puțină experiență competițională, ea are deja în palmares două titluri WTA la simplu (Linz, Parma) și patru trofee la dublu (Luxemburg, Washington, Parma, Doha). Cori Gauff nu a trecut însă niciodată de turul trei la Indian Wells, turneu pe care Simona Halep l-a câștigat în 2015 și unde a mai jucat două semifinale (2014, 2018). La ediţia din 2021 de la Indian Wells, Simona Halep a fost eliminată în turul al treilea, de Aliaksandra Sasnovich din Belarus.

În ceea ce o privește pe Sorana Cîrstea (27 WTA), ea a avut un meci mai greu în faza a treia a turneului american, având nevoie de set decisiv pentru a câștiga în fața rusoaicei Anna Kalinskaya (90 WTA), cu scorul 5-7, 6-1, 6-0. Partida a durat două ore și 19 minute, dar setul decisiv a găsit-o pe Sorana Cîrstea în formă, mobilizată, având controlul în permanență. Românca a avut 12 game-uri la rând câștigate, scrie digisport.ro. Și Sorana Cîrstea a fost eliminată anul trecut în faza a treia a turneului, dar a fost cât pe ce să producă supriza în fața mai bine cotatei Elina Svitolina.

Vecine în clasamentul WTA, va fi a patra confruntare între Simona Halep și Sorana Cîrstea, care ultima dată au concurat în 2010, scorul întâlnirilor directe fiind favorabil Soranei. Indiferent de rezultat, vestea bună este că o sportivă din România se va califica în sferturile de finală.

Calificarea în optimi este recompensată cu un premiu de 94.575 de dolari şi cu 120 de puncte WTA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here