În lista de investiţii a Consiliului Judeţean Braşov, aprobată pentru acest an, a fost prevăzută suma de 1,2 milioane de lei, pentru reconstrucţia ecologică forestieră pe terenuri degradate aflate în perimetrul de ameliorare al comunelor Caţa, Ticuş şi Viştea. De asemenea, CJ Braşov are în plan realizarea unor perdele forestiere şi plantaţii de protecţie de-a lungul a 300 de km de drumuri din judeţul Braşov, iar pentru acest proiect va fi depusă o cerere de finanţare europeană.
 Pe lângă aceste investiţii, reprezentantul administraţiei judeţene a menţionat că a dezvoltat o relaţie foarte bună de colaborare cu specialiştii mediului academic reprezentat de Facultatea de Silvicultură şi Exploatări Forestiere a Universităţii Transilvania, cu cei din cadrul instituţiilor publice cu responsabilităţi în domeniu – Regia Naţională a Pădurilor ROMSILVA, Agenţia pentru Protecţia Mediului, Garda Forestieră, precum şi cu oficialii Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor.

  •  Fiecare om poate contribui la binele pădurii prin simplul gest de a planta un copac. Realităţile ultimilor ani ne arată, însă, că este nevoie de implicarea tuturor, de la oameni simpli, la instituţii publice locale şi centrale, de la organizaţii nonguvernamentale de protejare a mediului, la operatori economici din industriile bazate pe resurse forestiere, deoarece viitorul pădurilor româneşti este în pericol. În ţara noastră, exploatările lemnoase excesive şi defrişările care au făcut loc dezvoltării imobiliare au afectat pădurile şi întregul ecosistem pe care îl susţin” a declarat Adrian Veștea, președintele CJ Brașov.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here