Andrei a fost condus astăzi pe ultimul drum. Cortegiul funerar a străbătut  Victoria până la cimitirul ce se află în partea opusă a orașului unde se află capela.  L-a  însoțit spre cimitir foarte multă lume, dar mai ales  tineri, colegi, prieteni și  cunoscuți.  Lacrimi, flori și lumânări aprinse!  Andrei a părăsit această lume la nici 20 de ani, spulberat de o mașină la raliul desfășurat pe centura Brașovului duminică, 27 martie 2022. A murit nevinovat. A ținut să meargă la Brașov, la această cursă auto  pentru a vedea de la distanță cum rulează la ,,liniuțe“ un Lamborghini. Era mașina lui favorită. Numai că acest Lamborghini i-a răpit viața lăsând în urmă durere, multă durere pentru părinți și pentru toți cei care l-au iubit.

  Anchetă și dosar penal in rem

 Urmează o anchetă  în cazul morții lui Andrei Tatu, anunță IJP Brașov. Se vorbește despre un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă. Andrei  se afla pe câmp, la distanță de șosea, dar a fost spulberat de  bolidul care a ieșit de pe pistă. Mai mulți piloți care au concurat reclamă nereguli, însă organizatorii spun că au luat toate măsurile de siguranță, așa cum titează stitileprotv.ro.  Un Porsche și un Lamborghini erau cele mai așteptate mașini la cursa desfășurată pe centura ocolitoare a Brașovului. 60 de concurenți s-au aliniat la startul concursului “accelerare pentru amatori”.   Cu 270 de kilometri pe oră, Porsche-ul, condus de un pilot profesionist, a trecut primul linia de sosire, iar la doar câteva fracțiuni de secundă în urma lui, Lamborghiniul Huracan, de culoare albă, condus de un amator, derapează, trece milimetric prin spatele câștigătorului și iese în decor unde spulberă un tânăr din public. Pilotul din Porsche a văzut întreaga scenă în oglinda retrovizoare.

  • În afara părții carosabile se pare că se afla și acest tânăr, care și-a pierdut viața, fiind acroșat în momentul ăla. Vă dați seama, mașina l-a luat, s-a rostogolit probabil cu el. L-am văzut pe tânărul acela lovit jos. Nu puteam să fac absolut nimic pentru el, pentru că era într-o stare foarte gravă, a declarat pilotul Andrei Enescu, pentru stirileprotv.ro.

Astfel că Andrei, lovit fiind de bolidul care rula cu 240 de kilometri pe oră,   n-a avut nicio șansă.  Ancheta oamenilor legii trebuie să facă lumină în cazul morții lui Andrei. Iar acest tragic eveniment să tragă un semnal de alarmă asupra modului în care sunt autorizate astfel de curse.

Piloții au semnalat că este nisip și sare pe carosabil

Pe de altă parte, piloții ar fi semnalat după tura de probă că mașinile riscă să derapeze pentru că pe carosabil ar fi fost nisip și sare, deși organizatorii susțin că șoseaua era curată. Imediat după linia de finish este o curbă ușoară la dreapta iar asta, spun piloții profesionisti, a fost o alegere nefericită a traseului, neconformă cu specificul cursei.

  • Aceste evenimente ar trebui să aibă loc cu siguranță pe linii drepte, de aia se și cheamă curse de accelerare. Dar configurația traseului acolo este un viraj de dreapta lung. În momentul în care concurenții au sesizat asemenea lucruri trebuiau să se oprească ei din propria inițiativă, să nu ia startul, a spus pilotul Dan Gîrtofan.

 Postarea cu goana din Ploiești a fost ștearsă de pe Facebook

Într-un articol publicat duminică după-amiază, Mediafax scrie că pilotul Lamborghiniului în cauză este Cristian Dragomir,  un prahovean pasionat de mașini. Lamborghiniul care a fost implicat în tragedia de duminică a fost surprins într-o înregistrare publicată miercuri pe un grup de Facebook dedicat șoferilor din Prahova în timp ce gonea ca la raliu pe străzile din Ploiești. Înregistrarea nu este datată și este marcată cu adresa canalului de YouTube al unui vlogger din județ, potrivit Republika News. Clipul surprinde o cursă nebună a mașinii în cauză, din centrul orașului, pe Bd-ul Republicii, până în cartierul Albert. La scurt timp de la publicare, imaginile au fost sterse de pe grupul Facebook Info Trafic Prahova, unde fuseseră postate.

 

1 COMENTARIU

  1. Buna va rog frumos sa va informați înainte de a scrie un articol. Pilotul era profesionist si un copil a vrut să dea un picior într-un lamborghini care mergea cu 240 de kilometri pe oră. Pilotul care sa speriat văzînd acest copil pe carosabil sa dat mai la dreapta si a pus frână,exact unde începea curba. Aceste 3 combinatii au făcut ca accidentul sa se întâmple. În plus cred ca fiind jurnaliști ar trebui să mai si învățați ceva oamenilor,de exemplu niciodata nu se sta la linia de finish la urse. Nimic din ce am scris este pentru a face polemică din această tragedie dar cred ca cel mai bun lucru pentru a respecta ce sa intamplat este sa ne informăm si sa nu vorbim despre acest subiect cu superficialitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here