FOTO: observatornews.ro

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, spune că ministerul său urmează să publice un proiect de lege care prevede două tipuri de voluntariat pentru militari, cei care vor fi voluntari în rezervă şi cei care vor efectua voluntar stagiul militar.

„Sunt bucuros să lansăm în această perioadă şi în viitor câteva oferte pentru a aduce voluntari în Armata Română, în două variante, atât voluntari în rezervă, cât şi stagiul militar voluntar. Va apărea într-o lege pe care o vom publica foarte repede. Vom încerca prin aceasta să înnoim, să aducem oameni tineri în armată şi cred că devine atractivă cariera de militar”, a explicat Vasile Dîncu.

Ministrul Vasile Dîncu a vorbit despre modernizarea armatei române, dar a adus în discuție și suplimentarea militarilor pe care România să se poată baza în cazul unui conflict, cu 10.000.

Sunt bucuros să lansăm în această perioadă şi în viitor câteva oferte pentru a aduce voluntari în Armata Română, în două variante, atât voluntari în rezervă, cât şi stagiul militar voluntar. Va apărea într-o lege pe care o vom publica foarte repede. Vom încerca prin aceasta să înnoim, să aducem oameni tineri în armată şi cred că devine atractivă cariera de militar„, a explicat Vasile Dîncu.

Cât câştigă un voluntar al armatei

Rezerviştii voluntari beneficiază de indemnizaţie de instalare egală cu solda de funcţie, la care se adaugă solda de grad şi solda de comandă, după caz, acordată la semnarea fiecărui contract cu durata de minimum 3 ani. Rezervistul voluntar ar urma să încaseze după perioada de instrucţie, când stă acasă, aproximativ 540 de lei, transmite Adevărul.

Pe durata programului de instruire iniţială sau periodică, voluntarul primeşte soldă întreagă, ca orice militar profesionist, adică 1.857 de lei în cazul unui soldat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here