FOTO: Economedia

Guvernul majorează, în ședința de astăzi, bugetul programului de investiții „Anghel Saligny”, supranumit „PNDL 3”, care va ajunge la 65,5 miliarde lei.

„Vom adopta un act normativ prin care vom suplimenta bugetul la programul național de investiții Anghel Saligny cu aproximativ 15,5 miliarde lei. 10 miliarde vor fi destinați pentru construcția și modernizarea drumurilor, iar 5,5 miliarde pentru extinderea rețelei de gaze. În felul acesta, suma totală a programului va fi de 65,6 miliarde și ea va viza preponderent modernizarea drumurilor, extinderea rețelelor de apă și canalizare și extinderea rețelei de gaze”, a declarat premierul Nicolae Ciucă, în deschiderea ședinței de Guvern.

Inițial, programul de investiții locale Anghel Saligny prevedea un buget de 50 de miliarde de lei până în anul 2028 pentru primării. Însă, recent, Ministerul Dezvoltării a anunțat că va suplimenta bugetul cu 5,5 miliarde lei pentru a finanța și proiectele de extindere a rețelei de gaze naturale care nu au primit finanțare prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here