Ciocolata Kinder începe să fie retrasă de pe rafturi și în România, după depistarea unor cazuri de salmonella în Europa.

„Compania Ferrero a inițiat procedura de rechemare a produselor de mai jos: http://www.ansvsa.ro/wp-content/uploads/2022/04/Rechemare_produse_Kinder_Auchan_06.04.2022.pdf”, se arată pe site-ul Autorității Naţionale Sanitar-Veterinare.

Ciocolata este retrasă din magazinele Auchan din cauza suspiciunii de contaminare cu salmonella.

ANSVSA precizează că, potrivit companiei Ferrero, numai produsele enumerate pe site pot fi afectate. Este vorbe despre anumite produse Kinder Surprise, Kinder Schoko-Bons, Kinder mini ouă, Kinder Happy Moments și Kinder Mix, conform MEDIAFAX.

Persoanele care au achiziționat produsele având EAN-ul menționat mai jos sunt rugate să nu îl consume și să îl returneze la Serviciul Client, urmând să li se returneze contravaloarea
acestuia”, arată sursa citată.

Agenția europeană pentru sănătate investighează zeci de cazuri suspectate de salmonella legate de consumul de ciocolată în cel puțin nouă țări, anunța Reuters.

Luni, producătorul Ferrero a retras ouăle de ciocolată Kinder Surprise de pe rafturile britanice și irlandeze, declarând că este o măsură de precauție. Grupul italian de dulciuri a declarat miercuri că niciun produs Kinder lansat pe piață nu a fost testat pozitiv pentru salmonella.

„Focarul este caracterizat de o proporție neobișnuit de mare de copii spitalizați, unii dintre ei având simptome clinice severe, cum ar fi diaree cu sânge”, a declarat Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC).

Agenția nu a menționat Ferrero sau orice altă companie într-o declarație, dar a avertizat miercuri că situațiile raportate au fost în principal în rândul copiilor cu vârsta sub 10 ani.

Agenția a precizat ulterior că au fost implicate ouăle de ciocolată Kinder, dar nu a precizat dacă problema se referă exclusiv la aceste produse.

Marea Britanie are cel mai mare număr de incidente, cu 63 de cazuri confirmate până la 5 aprilie, a precizat ECDC, adăugând că alte țări cu cazuri probabile sau confirmate sunt Franța, Irlanda, Belgia, Germania, Luxemburg, Olanda, Suedia și Norvegia.

Agenția de sănătate a UE a precizat că investighează, împreună cu Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA), 134 de cazuri confirmate sau probabile de salmonella.

Au fost lansate retrageri de produse în mai multe țări, printre care Belgia, Franța, Germania, Irlanda, Luxemburg și Marea Britanie, a precizat agenția UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here