Un nou transport cu ajutoare  a ajuns la Făgăraș vineri, 8 aprilie a.c., de la o societate de binefacere din Germania. De data aceasta donația  se adresează   societății Hospice Casa Speranței. Bunurile  au fost aduse prin intermediul familiei Mircea Suciu, care are legături cu Johan Wolf, originar din Bruiu, dar stabilit   în Germania. Delegația germană a venit cu 2 mașini de transport  cu paturi moderne de spital, saltele, mergătoare pentru bolnavi, cârje și materiale sanitare, care au fost descărcate și depozitate într-o încăpere de pe vechea platformă Roclip, urmând să ajungă la cei care au nevoie de ele.

  • ,,Suntem legătura acestei asociații din Germania cu zona Făgărașului, iar când reprezentații acesteia vor să aducă donații ne contactează pentru a găsi aici destinația bunurilor. Au adus ajutoare, bunuri de calitate, la azilul de bătrâni AVIV, la spitalul din Făgăraș, iar acum  le vom direcționa spre Hospice Casa Speranței care are filiale la Brașov și Făgăraș“ a declarat Felicia Suciu.

,,Muncă de onoare“

  • ,,Suntem pentru  a 79- a oară în România, în zona Sibiului, unde  am făcut donații pentru școli, spitale, case de bătrâni, case de copii, grădinițe. Suntem o asociație înființată din 1990 împreună  cu primarul nostru de atunci, al orașului Neuental din regiunea Hessen, care a fost cu noi până în 1999, apoi ne-am reorganizat, suntem 50 de voluntari acum, la noi se foloseşte denumirea de  muncă de onoare.  Ce adunăm în depozitele noastre le aducem în zona Sibiului. Am avut un inițiator al programului care a mai organizat acțiuni aici, avea legături în Sibiu, a cunoscut orașul, iar noi am folosit punctele lui. Experiența lui ne-a ajutat. Sperăm că vom avea și suportul financiar pentru a reveni cât mai curând la Făgăraș“ a declarat Otmar Kramer, șeful delegației germane.

Asociația Patenschaftsverein are puncte de lucru la Bruiu (Braller), Amnaș (Hamlesch) și Cisnădioara (Michelsberg).

  • ,,Johan Wolf este din Bruiu şi a plecat în Germania prin 1990. Nu şi-a uitat locurile natale şi ocupând o poziţie bună la primăria oraşului  Neuental din regiunea Hessen  a trimis deseori donaţii în România, în special în Bruiu şi în judeţul Sibiu. Mama soţiei mele, Valeria Curta, dar şi soţia mea, Felicia, fiind din Bruiu au ţinut legătura cu Wolf. Pe această filieră au ajuns ajutoarele şi la Făgăraş. De data aceasta le direcționăm spre Hospice Casa  Speranței”  a spus făgărăşeanul Mircea Suciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here