Județul Brașov va primi în perioada următoare un elicopter SMURD, care va fi folosit pentru primele intervenții. Anunțul a fost făcut de către secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, în cadrul festivității de inaugurare a noii Unități de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov.

  • Avem un elicopter cumpărat, care urmează să fie adus în județul Brașov.   Am stabilit inițial o eventuală locație la Victoria, dar după o discuție mai amănunțită, pe hărți și cercurile de intervenție, am stabilit ca elicopterul să stea într-un hangar la noul aeroport de la Brașov. Până când va fi rezolvată problema acestui hangar, este posibil să îl operăm temporar de la Ghimbav, în baza unui protocol cu IAR Ghimbav”, a declarat Arafat.

În plus, trebuie rezolvată  și problema personalului medical.

  • „Avem personal medical care va trebui să urmeze stagii de pregătire. Pe lângă misiunile obișnuite, elicopterul va interveni și în cazul accidentelor montane, ceea ce înseamnă că toți medicii care vor lucra cu acest aparat de zbor trebuie să cunoască procedurile specifice, cum este coborârea pe troliu. Aceste stagii cred că vor dura trei luni, apoi elicopterul va începe să fie operat efectiv, undeva în luna iulie sau august.La  aeroportul Brașov vor putea ateriza și avioanele SMURD, primul aparat de zbor, complet utilat, urmând a fi livrat în luna august a acestui an“, a explicat secretaru de stat în Ministerul Afacerilor Interne.

Heliport în municipiul Brașov

Președintele Consiliului Județean, Adrian Veștea, a declarat că  Aeroportul Braşov va asigura nu doar spaţiul necesar operării elicopterului, ci şi posibilitatea de aterizare şi decolare a avioanelor SMURD care transportă bolnavii critici.

  • Pe termen mediu ne propunem să avem un heliport şi în municipiul Braşov, cel mai probabil în cadrul noului spital regional de urgenţă pe care cu toţii ni-l dorim şi în realizarea căruia Consiliul Judeţean Braşov este pregătit să se implice”, a declarat Adrian Veștea.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here