Șapte blocuri din Victoria  au fost incluse într-un proiect de eficientizare energetică de  către Primăria Victoria. Proiectul va fi finanțat prin PNRR, valoarea acestuia fiind de 3,8 milioane de euro. Imobilele vor  beneficia de lucrări de modernizare precum:  reparaţii la balcoane,  renovarea anvelopei clădirilor (suprafaţa opacă şi vitrată), inclusiv a teraselor,  refacerea instalaţiei de iluminat şi montarea corpurilor de iluminat de tip led cu senzori de prezenţă pe casa scării,  montare panouri fotovoltaice pe terasa necirculabilă pentru asigurarea iluminatului pe casa scării,  montare ventilatoare cu recuperare de căldură în camera de zi pentru fiecare apartament, etc.

  • ,,Este cel mai mare proiect depus vreodată de orașul Victoria pentru fonduri europene, în valoare de peste 3.8 milioane euro, pentru eficientizarea energetică a 7 blocuri din oraș. Dacă vom câştiga acest proiect, nu va trebui să cheltuim niciun leu din bugetul local al Victoriei. Banii sunt disponibili în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 5 – Valul Renovării. Proiectul va schimba viața a 728 de persoane care locuiesc în cele 7 blocuri aflate într-o zonă defavorizată a orașului și care vor avea condiții mult mai bune de trai și vor plăti facturi mult mai mici pentru energie“ a explicat Camelia Bertea, primarul orașului Victoria.

Au fost incluse în proiectul de eficientizare energetică blocurile  3, 22, 24, 26 de pe strada Viitorului şi de blocurile 29, 31, 46 de pe strada Oltului. Așa cu explică primarul Camelia Bertea,  răspunsul autorităților privind finanțarea lucrărilor se va primi  în cursul lunii august 2022.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here