Primăria Victoria va accesa fonduri nerambursabile prin  Planului Național de Redresare și Reziliență prin depunerea unui alt proiect la Axa 1 ,, Schema de granturi pentru eficienţă energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale“. În  acest proiect sunt cuprinse 3 blocuri de pe străzile George Coșbuc (Bl nr. 3), Victoriei (Bl. Nr. 14) și Albota (Bl nr. 5), iar valoarea acestuia este de 2,2 milioane de euro.

  •  ,,Continuăm să depunem proiecte pe axele de finanțare disponibile în acest moment, pentru a obține cât mai multe fonduri nerambursabile pentru reconstrucția și dezvoltarea orașului nostru.  Am depus un nou proiect   pentru eficientizarea energetică a altor 3 blocuri din oraș  la  același program de finanțare din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență prin care sperăm că vom renova cele 7 blocuri de pe strada Viitorului și strada Oltului. Valoarea totală a acestui nou proiect  este de 2.223.988 euro, toată suma fiind eligibilă, deci nu vom cheltui bani din bugetul local. Vom mai depune proiecte şi la următoarea sesiune din septembrie, dacă vor exista solicitări. Însă este necesar ca locatarii să se mobilizeze, să strângă semnăturile, să facă documentele necesare şi să le aducă la Primărie. Acesta a fost şi criteriul prin  care au fost selectate cele trei blocuri: locatarii s-au mobilizat şi au adus documentele primii şi în timp util“ a explicat Camelia Bertea, primarul orașului Victoria.

Lucrările de eficientizare energetică finanțate integral prin aceste proiecte constau în:

  •   reparaţii la balcoane
  •  renovarea anvelopei clădirilor (suprafaţa opacă şi vitrată), inclusiv a teraselor
  •   refacerea instalaţiei de iluminat şi montarea corpurilor de iluminat de tip led cu senzori de prezenţă pe casa scării
  •   montare panouri fotovoltaice pe terasa necirculabilă pentru asigurarea iluminatului pe casa scării
  •  montare ventilatoare cu recuperare de căldură în camera de zi pentru fiecare apartament, etc.

,,Aceste lucrări vor crește simțitor confortul și calitatea vieții locatarilor, vor avea ca rezultat facturi mult mai mici pentru energie, iar în același timp vor schimba aspectul întregii zone“ explică primarul Camelia Bertea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here