În saloanele Secției Obstretică  Ginecologie din cadrul Spitalului Municipal Făgăraș  sunt doar câteva grade Celsius, deși afară este soare și termometrele au urcat la peste 10 grade Celsius. Se plâng proaspetele mămici internate aici în aceste zile, dar și aparținătorii.

  • ,,Fetița mea a răcit deja. Are doar 2 zile și mă tem pentru ea pentru că în saloane este frig, nu este căldură. Și copilul colegei de salon a soției mele a răcit. Nu știm de ce conducerea spitalului sau cine a  oprit furnizarea căldurii“ a spus G.I. de 30 de ani, tatăl fetiței răcite.

Așa cum susține făgărășeanul devenit tătic de 2 zile în spitalul din Făgăraș centrala termică a fost oprită.

  • ,,Duminică am internat-o pe soția mea, nu era frig în salon. Luni a fost căldură, dar marți a fost oprită și în saloanele era frig. Toată ziua de marți n-a fost căldură. Astăzi (miercuri, n.r.) au fost calde caloriferele doar câteva ore, apoi căldura s-a oprit, de pe la 12.00. Am întrebat ce se întâmplă, dar răspunsul a fost sec: s-a oprit centrala. Deja fetița noastră strănută, a răcit“ a spus revoltat proasspătul tătic.

G.I n-a comentat atunci când a fost nevoit să aducă din exterior toate cele necesare soției pentru cazarea în spital, de la pampers, medicamente la alimente, dar spune că este inadmisibil să nu fie căldură în saloanele mămicilor și bebelușilor.

  • ,,Noi plătim lunar contribuții de sănătate (CAS), minim 1000 lei fiecare/lună, iar când avem nevoie nu primim nimic în schimb, nici măcar căldură. Mi se pare absurd, deplasat, necinstit și inuman  ceea ce se întâmplă la acest spital. Cum să fie ținute în frig mămicile și bebelușii?

Directorul Serviciului de termie: ,,Nu avem probleme cu furnizarea agentului termic“

Agentul termic pentru Spitalul Municipal Făgăraș este furnizat de Serviciul public de termie al Municipiului.

  • ,,Nu avem probleme cu furnizarea agentului termic în municipiu. Nu mi-au fost semnalate probleme   la spital, dar noi nu am întrerupt furnizarea. Administratorul tehnic al spitalului a stabilit un program de căldură din ce am aflat, câteva ore dimineața și seara. Acolo se oprește furnizarea agentului termic, nu la noi. Din ce mi s-a spus după ce mi-ați cerut aceste informații, nu va mai fi oprită căldura în viitor“ a spus Ciprian Țețiu, directorul Serviciului de termie.

Am încercat să-l contactăm pe administratorul tehnic al spitalului, chiar și la locuința lui de pe strada Livezii care este în șantier, dar și la locul de muncă, dar nu a fost de găsit, dar vom mai insista. Totuși așteptăm o explicație pe adresa redacției pentru a fi transmisă celor care au fost afectați de decizia de a opri căldura în spital. (Lucia BAKI)

1 COMENTARIU

  1. Rusinos!
    In anul 2022 sa se intample asa ceva este de neimaginat.Cel responsabil de acest lucru da dovada de lipsa de respect si de empatie fata de pacienti.A luat de unul singur aceasta decizie sau i s-a impus de catre conducere din motive economice? De ce trebuie,daca esti asigurat, sa aduci „toate cele necesare soției pentru cazarea în spital, de la pampers, medicamente la alimente” dupa cum relata G.I.
    D-na. Caju, Managerul, Primarul cum comenteaza acest incident regretabil?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here