Numeroase afișe au fost răspândite prin tot Făgărașul, la magazine, la instituții publice, cu o mamă care-și caută cu disperare fetița de doar 2 ani și 7 luni. Violeta Dumitrașcu, mama fetiței, din Galați, o caută în Făgăraș pentru că tatăl micuței, Alin, este din municipiu. Între Alin și Violeta a fost, în urmă cu ani, o frumoasă poveste de dragoste, însă astăzi se mai văd doar lacrimile femeii. Violeta Dumitrașcu și-a spus povestea în presă cu singurul scop de a afla unde a fost ascunsă fiica ei. Alin în schimb nu este de găsit, nici în Făgăraș, dar nici aiurea. Pe numele bărbatului a fost deschis dosar penal pentru nerespectarea măsurilor privind încredințarea minorului, iar fetița figurează pe site-ul Poliției Române la rubrica de copii dispăruți.

  •  „La data de 14 aprilie a fost întocmit rechizitoriul dispunându-se trimiterea în judecată a inculpatului care a refuzat încredințarea copilului mamei sale cu toate că exista o hotărâre judecătorească prin care se stabilea locuința minorei la mama sa”, a declarat Cristina Gârda, procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați.

Cazul a ajuns și în atenția Protecției Copilului. Psihologii spun că doar vârsta fragedă o protejează pe micuță de șocul despărțirii de mamă.

Alin și-a dus copilul în SUA, dar fără mamă

Alin și Violeta s-au căsătorit și au adus-o pe lume de Anna Maria Briana. Păreau fericiți, numai că făgărășeanul avea alte planuri pentru el și fetiță. În anul 2020, bărbatul care are dublă cetățenie, română și americană, și-a convins soția să semneze o procură pentru a pleca în Statele Unite, acolo unde urma să se stabilească toată familia. Odată ajuns cu fetița în SUA, Alin nu a mai vrut să se întoarcă în țară cu copila. Atunci, mama a cerut ajutorul autorităților.

Acuzat de răpire internațională

  • A fost acuzat de răpire internațională. Am deschis proces aici pentru înapoierea copilului în România. S-a dat o hotărâre judecătorească din Statele Unite ale Americii, unde judecătorul i-a spus să înapoieze fetița în România”, a spus Violeta Dumitrașcu, mama micuței.

Obligat de judecătorii americani, bărbatul a revenit în țară, dar nu a dus-o pe fetiță la mamă, în Galați, ci s-a stabilit la Făgăraș. Împreună cu mama lui au cumpărat un apartament într-un bloc din centrul orașului și s-au mutat acolo. În tot acest timp, cei doi soți au depus actele pentru divorț, iar Violeta a cerut în instanță custodia copilului și a avut câștig de cauză. Doar că tatăl micuței refuză să o încredințeze pe fetiță mamei ei.

Cazul a fost anunțat Poliției

  • Nu știu nimic de fetiță de 2 luni, bănuiesc că ar fi cu ei, cu tatăl și cu soacra, dar îl cred în stare de orice. Îl cred în stare chiar să părăsească țara în mod ilegal. Am contactat poliția din Brașov, Făgăraș, Galați, peste tot, chiar și la Sibiu. Am lipit afișe în tot Făgărașul, am distribuit peste tot, în toate grupurile din țară, poate cineva mi-a văzut copilul”, a mai spus Violeta.

La domiciliul din Făgăraș nu răspunde nimeni

La adresa din Făgăraș, unde bărbatul are domiciliul oficial, nu răspunde nimeni de câteva luni. Vecinii spun că bărbatul, fetița, dar și bunica din partea tatălui au stat aici o scurtă perioadă de timp. Polițiștii și executorii judecătorești au bătut la ușa apartamentului de multe ori în ultimele luni, însă nimeni nu a răspuns vreodată. Oamenii care locuiesc în bloc spun că l-au văzut pe Alin o singură dată de când s-a mutat aici.

Ce spune un psiholog de la Protecția Copilului

Atâta timp cât se află în prezența tatălui, adică al reprezentantului legal, copilul este protejat. La vârsta de 2 ani și 7 luni nu putem vorbi de o consiliere psihologică deoarece capacitatea ei de înțelegere este extrem de redusă. Copilul rămâne atașat de părintele la care locuiește statornic și considerăm că orice intervenție de preluare în regim de urgență era ilegală și nejustificată”, a declarat Gabriel Bibire, consilier superior și psiholog în cadrul DGASPC Brașov.

Din decembrie mama nu și-a mai văzut fetița

După întoarcerea din America, Violeta și-a mai văzut fiica de câteva ori. Ultima dată a strâns-o în brațe în decembrie, când s-au întâlnit la un loc de joacă din Făgăraș. Au mai urmat câteva video apeluri, iar apoi tatăl a întrerupt legătura complet.

  • Mi s-a permis să pot să mă joc cu copilul, să o cunosc mai bine. Prima dată am stat 4 ore, apoi 3 ore. a fost magic, am alergat cu copila, ne-am jucat, nu se mai dezlipea de mine.   Se vedea că-i lipsesc din viața ei și ea mie. Eu niciodată nu o să-i fac ce mi-a făcut el.  Nu să mă scoată din viața ei ca și cum mama nu este și a murit pentru acel copil. Tot ce-mi doresc e să facem bine pentru copil, să fim implicați amândoi în viața copilului. Să-i oferim amândoi dragoste și afecțiune. Pentru copilul meu vreau să-i zic că o iubesc foarte mult, abia o aștept acasă, să o iau în brațe să mă joc cu ea. Să recuperăm timpul pierdut”, a spus Violeta Dumitrașcu.

Pe lângă faptul că tatăl fetiței ar putea răspunde penal, el este obligat ca din data de 1 martie 2022 să plătească penalități de 500 de lei pe zi pentru că nu respectă hotărârea judecătorească în urma căreia mama a primit custodia micuței. Vom reveni.

  • „Vă rog din suflet ajutaţi-mă să vadă cât mai multă lume poza cu fetiţa mea şi poate o recunoaşte cineva pe stradă sau Poliţia Română se mobilizează şi face ceva să-mi găsească fetiţa! Sunt disperată şi foarte îngrijorată pentru că nu ştiu unde este copilul meu, nu ştiu în ce condiţii trăieşte, dacă este sănătoasă sau nu şi îmi este teamă că tatăl, în fuga lui de a se ascunde de autorităţi, să nu îi pună viaţa în pericol!”, este apelul unei mame îndurerate şi disperate să-şi găsească fetiţa.

Anunțul Poliției Române

Dumitrașcu Anna Maria Briana

Născută în: Galati, jud. GALATI, ROMANIA

Data nașterii: 04-09-2019

Cetățenie: ROMANIA

Domiciliat în: Galati, jud. GALATI, ROMANIA

Locul disparitiei: Galati, jud. GALATI, ROMANIA

Motivul: DISPARUT

Semnalmente

Culoare par:BLOND, Natura par: CRET, Contur fata: OVAL, Culoare ochi:ALBASTRI, Marime gura: MICA,

Detalii

Minora se afla impreuna cu tatal ei, care refuza sa se supuna hotararilor civile judecatoresti privind incredintarea copilului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here