Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Brașov, au efectuat 5 percheziții domiciliare, în județul Brașov, la data de 28 aprilie 2022, la locuințele unor persoane bănuite de trafic de droguri de risc și de mare risc. Polițiștii   s-au sesizat, din oficiu, cu privire la faptul că, în perioada februarie – aprilie 2022, mai mulți tineri ar fi comercializat droguri de risc și de mare risc unor persoane din municipiul Brașov.

  • ,,La data de 28 aprilie 2022, în urma activităților investigativ-operative desfășurate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Brașov, au fost identificați doi tineri, în vârstă de 18 și 20 ani, în interiorul unei gări, iar în urma efectuării controlului corporal al acestora, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 100 de grame de cannabis și 51 de comprimate cu substanțe psihoactive, precum și 2.650 de lei. Ulterior, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Serviciul pentru Acțiuni Speciale, au efectuat 5 percheziții domiciliare, în municipiile Brașov și Săcele, la domiciliile persoanelor bănuite de săvârșirea faptelor, atât a celor două persoane anterior menționate, cât și a altor patru persoane. În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, în vederea indisponibilizării, 1,5 kg de cannabis, precum și alte tipuri de droguri (ketamină, cocaină, MDMA și substanțe cu efect psihoactiv)“ comunică IJP Brașov.

Au fost conduse la audieri la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Brașov,  6 persoane, cu vârste cuprinse între 18 ani și 23 ani, față de acestea fiind dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore. Cele 6 persoane au fost introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă. Ulterior, față de 4 dintre acestea a fost luată măsura arestării preventive, pentru 30 de zile, iar pentru 2 dintre acestea a fost dispusă măsura controlului judiciar. Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale, prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here