FOTO europafm.ro

În funcție de studii, voluntarii vor fi plătiți cât timp  se vor instrui. Legea pe care Ministerul Apărării o pregătește, despre care ministrul Vasile Dâncu a spus marți seară, la Digi 24, că va intra pe circuitul de avizare, se referă atât la voluntari în rezervă, cât şi stagiul militar voluntar.

Pe de altă parte, Dîncu a explicat că în actualul context, 1.400 de persoane au anunțat că vor să devină rezervişti voluntari în Armată.

Aceştia vor fi plăţiti, a spus ministrul Apărării, cu aproximativ 3.000 de lei. „Depinde de grad, de studiile pe care le au, de modul în care sunt încadraţi”, a explicat Dîncu. Ei vor primi bani și când nu fac pregătire militară, dar o sumă mai mică.

Potrivit Ministerului Apărării, în perioada în care sunt chemați la unitate, rezerviștii voluntari primesc salariul aferent funcției și gradului lor militar, la fel ca militarii în activitate care ocupă funcții similare.

În restul timpului, când își continuă activitățile obișnuite, ca civili, li se acordă, lunar, 10% din salariul aferent funcției militare pe care o au ca rezerviști.

Rezerviștii voluntari încheie primul contract cu Armata pe o perioadă de 4 ani.

La instituirea stării de urgență sau a stării de asediu, precum și la declararea stării de mobilizare sau a stării de război, contractele rezerviștilor voluntari se suspendă, iar aceștia sunt concentrați/mobilizați, în condițiile legii, și sunt încadrați în aceleași funcții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here