Proiectul „Dotarea cu echipamente și aparatură medicală performante a UPU din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov”, finanțat prin POR, în valoare de 6.793.628,72 lei, va aduce unității medicale noi echipamente.

  • ,,În urma derulării procedurilor de achiziţie a tuturor echipamentelor prevăzute în contract, care au fost grupate pe zece loturi, administraţia judeţeană a realizat o economie totală de 1.799.174,66 lei (cu TVA), care a rezultat din diferența între valoarea estimată la momentul iniţierii achiziţiilor și valoarea atribuită. În baza actului adiţional, perioada de implementare a proiectului a fost extinsă până la 31 decembrie 2023, ceea ce înseamnă o durată totală de 74 de luni. Lista dotărilor medicale a fost suplimentată cu cinci echipamente pe care medicii le-au considerat de strictă necesitate“ explică într-un comuniccat CJ Brașov.
  •  Un sistem de transport pneumatic (estimat la valoarea de 357.000 lei cu TVA),
  •  Un ecograf (cu o valoare estimată de 357.000 lei cu TVA),
  •   Un sistem de depozitare inteligentă a medicamentelor (aproximat la suma de 477.785 lei cu TVA),
  • Un bronhoscop rigid (evaluat la 226.100 lei cu TVA) ş
  •   Un bronhoscop flexibil (cu un cuantum estimat de 333.200 lei cu TVA).
  •  ,,Consider acest proiect o reuşită şi sunt convins că echipamentele suplimentare vor completa necesităţile noii UPU, extinse şi modernizate, a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, pe care am deschis-o în urmă cu o lună. Unitatea de Primiri Urgenţe a judeţului Braşova fost astfel dotată cu 18 tipuri de echipamente complexe, totalizând 83 de aparate care se prezintă la cele mai înalte standarde de calitate”, declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here