Mai toate primăriile din Țara Făgărașului au depus proiecte pentru finanțare pe programul Anghel Saligny și speră să fie aprobate și  finanțate. Primăria Comăna are trei proiecte de infrastructură depuse în cadrul acestui program național.

  •   Construirea rețelei de canalizare în satele Comăna de Jos și Comăna de Sus, valoarea totală a investiției fiind de 7 milioane de euro.
  •   Asfaltarea DC 21, Ungra-Hălmeag, în valoare de 12 milioane de lei
  •   Extinderea rețelei de gaz metan  în satele Comăna de Sus și Ticușu Nou
  • ,,Așteptăm aprobarea acestor proiecte de investiții pentru comuna noastră. Construirea rețelei de canalizare în comună este foarte importantă și sper ca acest proiect să fie finanțat pentru că bugetul local nu poate suporta o astfel de investiție. Am realizat pentru această investiție studiul de fezabilitate pentru care am obținut avizele necesare. În privința rețelei de gaz metan, am întocmit proiectul de extindere a rețelei actuale pentru a racorda și satele Ticușu Nou și Comăna de Sus. În cazul DC 21, comuna Comăna se află la limita celor două sate, Hălmeag și Ungra, iar acest drum este absolut  necesar pentru a fi modernizat. Avem déjà proiectul  tehnic întocmit. Artera a fost folosită în perioada în care s-a lucrat la podul de peste Olt, iar accesul era foarte greu. Pot spune că o problemă comună a primăriilor locale este legată de intabularea drumurilor din localităţi. La Comăna au fost intabulate  toate drumurile comunale“ a declarat Viorel Grusea, primarul de la Comăna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here