Rețeaua de apă potabilă din satele comunei Comăna va fi administrată de un Serviciu Public Local pe care Primăria vrea să-l înființeze.

  • ,,Aveam două posibilități, ori să predăm rețeaua de apă unui operator regional ori să o administrăm noi, printr-un serviciu public propriu. Am ales varianta de a înființa acest serviciu public, iar în prezent suntem în faza obținerii licențelor de la ANRSC. Când acest serviciu va fi funcțional, vom încheia un protocol între primărie și noul serviciu public pentru administrarea rețelelor de apă din cele patru localități ale comunei“ a explicat Viorel  Grusea, primarul comunei Comăna.

Acest serviciu va avea 960 de abonați în cele 4 sate.  Comuna Comăna are sursă de apă proprie și o stație de captare nou realizată. Fiecare gospodărie din comună este legată la reţeaua de apă care se alimentează  dintr-un izvor de suprafaţă, ,,Izvorul Crăiasa” de la Comăna de Sus. Numai că în sezonul estival, debitul apei scade, iar apa se distribuie  cu program.

  • ,,Este o problemă în timpul sezonului cald când debitul de apă scade foarte mult. Pentru a elimina această problemă  am găsit o altă sursă de apă care să suplimenteze debitul pe vară. Încă din 2018  facem demersuri pentru a folosi Valea Comănei ca sursă de apă. Am făcut proiectul tehnic, cu captare de mal, cu staţie de filtrare şi potabilizare şi o reţea de 1,9 km. În prezent stația este realizată și captarea.  Astfel, vom folosi atât ,,Izvorul Crăiasa”, iar când este nevoie şi Valea Comănei” a explicat  Viorel Grusea, primarul comunei Comăna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here