De la proiectul de succes ,,Academia de fotbal  Iulian Popa“, fostul fotbalist Iulian Popa  antrenează echipa de fotbal Chimia Victoria.  Un proiect curajos care poate pune pe hartă orașul Victoria prin domeniul sportiv și reînvia tradiția fotbalului în urbe. Echipa de fotbal Chimia Victoria joacă acum în Liga a IV-a, fiind pe ultimul loc în clasament, dar cu noul antrenor se dorește salvarea ei de la retrogradare. Este și obiectivul pe care și l-a propus Iulian Popa atunci când s-a decis să preia echipa din orașul său natal.

  • ,,Un scor  2-0 cât am obținut la ultimul meci a fost o reușită având în vedere că echipa a primit 10 goluri fără să marcheze niciunul înainte de a veni eu la club. Mi-am propus ca obiectiv un lot competitiv și salvarea echipei de la retrogradare, iar pentru sezonul următor să ajungem în primele 6 locuri, deși obiectivul clubului este în primele 10 locuri. Pe termen lung însă luptăm pentru promovare“ a declarat Iulian Popa, antrenorul de la CS Chimia Victoria.

Lumea vine din nou la stadion

Echipa de fotbal a CS Chimia Victoria nu era o prioritate pentru club în ultimii ani, caz în care a ajuns pe punctul de a se desființa, deși orașul avea o tradiție în fotbal.

  • ,,Este un moment foarte greu, echipa este în reconstrucție totală. M-am înhămat la un lucru greu, nu este ușor să pornești de la zero. Am preluat echipa când se afla în prag de desființare. Am găsit 14 jucători, dar acum am reușit să avem 21 de sportivi   în lot, i-am reactivat, toți sunt tineri din oraș. Am promovat 2 băieți de 15 ani care sunt titulari. Este un moment de tranziție și lucrăm pentru a avea un lot competitiv. În plus am reușit să aducem lumea pe stadion, tribuna a fost plină când am jucat acasă“ a explicat antrenorul Iulian Popa.

La Victoria se vrea o echipă de profesioniști

Clubul Chimia Victoria este  finanțat de Primăria Victoria și are mai multe secții sportive. Noul antrenor Iulian Popa își dorește ca fotbalul să devină una dintre secțiile cele mai atractive din cadrul clubului.

  • ,,Clubul are o nouă conducere, care este deschisă la inițiativele mele. Mă ocup atât de partea sportivă, dar și de managementul echipei și am sprijin total. Am plafonat salariile, am adus sponsori care ne susțin activitatea. Vreau o echipă de profesioniști și condiții optime pentru desfășurarea activității. De exemplu, la deplasări avem transportul și masa asigurate de o firmă, echipamente, condiții normale. Sunt de 3 săptămâni la club și se vede o schimbare în bine“ a mai spus Iulian Popa.

Academia de fotbal, pepinieră pentru echipa Chimia Victoria

Antrenorul Iulian Popa va folosi, așa cum declară, Academia de fotbal proprie  drept pepinieră pentru echipa Chimia. ,,Academia de fotbal va funcționa în continuare, fotbaliștii formați aici putând ajunge și la echipa orașului“ a spus Iulian Popa. Proiectul ,,Academia de fotbal Iulian Popa“ a fost un succes, micii sportivi, U 15, ocupând locul I la competiția ,,Cristian Winter Cup“ desfășurată în februarie a.c., la Cristian.

  • ,,Locul 1 la primul turneu la care au participat copiii a fost un succes. Pe lângă locul câștigat, acești minunați sportivi au trăit momente unice de bucurie, frustrare, durere și satisfacție! Un meci, o cupă sau un campionat se câștigă prin forța grupului, exact ceea ce au arătat în teren. Sunt sigur că acest trofeu ne va da încredere și mai mare și că vom reuși să construim în Victoria un club puternic, bazat pe valoare și calitate umană!“ a spus  atunci Iulian Popa, antrenorul copiilor.

Au primit și premii individuale portarul echipei, Mateo Stama, ,,cel mai bun portar“, și Antonia Stania, singura fetiță din competiție.  La Academie sunt 3 grupe de copii cu vârste de la 7 la 15 ani, iar la  antrenamente participă cam 70 de copii.  Iulian Popa și-a dat demisia din funcția de antrenor secund de la echipa Hermannstadt Sibiu, când a revenit la Victoria cu gândul să se implice în viața sportivilor din orașul său natal și să dea o șansă copiilor de aici. Apoi a demisionat și din funcția de antrenor al echipei FC Avrig, preluând echipa  Chimia Victoria.   Şi-a început cariera în fotbal în anul  1998   la Clubul Sportiv Viromet, apoi  a activat la   FC Braşov, SCM Râmnicul Vâlcea, Voinţa Sibiu, Oţelul Galaţi, Rapid Bucureşti şi apoi la Hermannstadt Sibiu.  Iulian Popa a renunţat la cariera de fotbalist şi a îmbrăţişat cariera de antrenor.  (Lucia BAKI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here